Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljetu nije kraj

Očekuje nas i dalje vrlo toplo i vruće vrijeme, ali neke bi mogao iznenaditi i pokoji pljusak

Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr)
Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vrijeme u četvrtak bit će slično vremenu u srijedu, sve do večeri.

Vrijeme je ljetno, vrlo toplo i vruće uz dosta sunca u svim krajevima. Tako će biti i u četvrtak, sunčano i podjednako toplo, no poslijepodne i navečer sa zapada će se ipak postupno početi navlačiti oblaci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U petak i dio subote zato promjenjivije, moguće ponegdje i uz kišu, ali samo prolazno, jer nas već od poslijepodneva čeka više sunca. Potom će se lijepo vrijeme nastaviti i u nedjelju i tamo dalje u idućem tjednu.

I u četvrtak ćemo dakle, biti u polju malo povišenog tlaka, no nad Europskim kontinentom već se vidi ovaj poremećaj koji se sa zapada polako približava Alpama pa i našim krajevima. U takvim okolnostima jutro će uglavnom biti sunčano, suho i stabilno.

Po kotlinama i uz rijeke kopnenog dijela zemlje bit će kratkotrajna magla. Uz obalu mjestimice tek slaba bura, inače bez značajnijeg vjetra. Temperatura slična temperaturi u srijedu ujutro, 15-tak stupnjeva u unutrašnjosti, malo svježije u gorju, bliže 10, većinom oko 12 te uglavnom između 18 i 23 stupnja bit će na Jadranu.

Središnja Hrvatska:
I poslijepodne sunčano, no prema kraju dana ipak očekujemo malo više oblaka ovdje u središnjoj Hrvatskoj. Još uvijek suho i vrlo toplo, temperatura će biti između 27 i 29 stupnjeva.

Slavonija:
Pretežno sunčano i dosta toplo zadržat će se veći dio dana u Slavoniji i Baranji. Ponegdje će pri tom biti vruće - oko 30 stupnjeva.

Sjeverni Jadran:
Na zapadu zemlje, i u gorju i na sjevernom Jadranu postupan porast naoblake od sredine dana. Ali isto uglavnom suho i također vrlo toplo. Temperatura će biti oko 28 stupnjeva na moru te samo malo niža u Lici. U Gorskom kotaru oko 22. Na Jadranu će poslijepodne puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Dalmacija:
U Dalmaciji i u četvrtak većinom vedro - uz sjeverozapadnjak, jugozapadnjak, a ponegdje može biti i juga. Ostaje vrlo toplo i vruće uz temperaturu uglavnom oko 30 stupnjeva.

Temperatura mora:
Temperatura mora je i dalje većinom između 23 i 25. Kupajte se, ako imate priliku. Iskoristite ovo lijepo vrijeme.

UV indeks:
Iako će biti malo više oblaka, u početku će to biti i oni visoki koprenasti pa će se sunce kroz njih lako probijati, i u prosjeku će onda i UV indeks i u četvrtak biti visok.

Prognoza za tri dana - kopno:
Evo i što nas čeka dalje. U petak i dio subote vrijeme će biti nešto promjenjivije pa je mjestimice moguća kiša ili pokoji pljusak s grmljavinom. Prvo u gorju, a krajem dana i u noći na subotu i drugdje. Zatim slijedi razvedravanje od sredine dana pa će poslijepodne i u nedjelju ponovno biti sunčanije. Kratko osvježenje, no u idućem tjednu očekujemo još vrućine.

Prognoza za tri dana - more:
I na Jadranu će u petak biti promjenjivije, uz kišu ili pljuskove izgledne prvo u Istri, a krajem dana moguće i drugdje na sjevernom dijelu. Promjenjivo uz pokoji pljusak zadržat će se još i u subotu prijepodne. Potom i ovdje vedrije uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadnjak.

Iako će krajem tjedna uz više oblaka mjestimice biti kiše ili pokojeg pljuska, ova promjena neće previše omesti ljeto. Za vikend će tek malo osvježiti, no već od nedjelje ponovno će biti sunčano, vrlo toplo, a u idućem tjednu i vruće. Malo oblačnije vrijeme na zapadu u četvrtak tek kao najava prolaznog pogoršanja za vikend.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene