Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za svim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom promet je danas srednjeg intenziteta i protočnost je dobra, a jedinstveni informacijski carinski sustav za e-poslovanje, odnosno obradu carinskih postupaka, dostupan je svim korisnicima i funkcionira bez poteškoća, izvijestili su iz Carinske uprave Ministarstva financija.


Na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije preko graničnog prijelaza Bajakovo protočnost je poboljšana, a čekanje za provedbu formalnosti prijavljivanja robe je smanjeno. Prema informacijama dobivenim od mjerodavnih službi iz Srbije dužina kolona teretnih vozila koja čeka na ulaz u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo kreće se od 3-4 kilometara, navode iz Carinske uprave.

S obzirom na to da je protočnost vozila u ulazu u RH oko 600 vozila dnevno u Carinskoj upravi očekuju da će se krajem sutrašnjeg dana na tom graničnom prijelazu promet odvijati uobičajeno za ovo vremensko razdoblje na kraju radnog tjedna.

Vezani članci Potraga za krijumčarem (Foto: Dnevnik.hr) Dolijao na granici: Policija uhitila krijumčara koji je migrante ostavio da tonu u Kupi Dubrovačka žičara (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Prodaju pola milijuna ulaznica, a za koncesiju ne plaćaju ni lipu: Zašto žičara i dalje vozi na Srđ?

>> Linić o kolonama kamiona: Najveći problem bila je nespremnost špeditera

Napominju kako na graničnoj ispostavi Bajakovo na izlazu iz Hrvatske nema zastoja, odnosno kolona, te nema čekanja za obavljanje svih propisanih carinskih procedura koje se provode bez zastoja i uobičajenom dinamikom. Putnički se pak promet i nadalje odvija bez zastoja i čekanja na svim graničnim prijelazima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook