Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'U INA-u se ne smije vraćati državni i politički utjecaj', izjavio je bivši potpredsjednik Vlade. Žali jer nije napravio sve ono što je htio i mogao.


Bivši prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić danas je ocijenio da se u Inu ne smije vraćati državni i politički utjecaj.

Vezani članci Izjava premijera Andreja Plenkovića Uži kabinet nastavlja brusiti nove mjere, hoće li se zatvoriti kafići? Premijer Plenković izbjegao novinarska pitanja Andrej Plenković (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje: Vlada pred potpisivanjem ugovora s novim konzultantom

Na pitanje kako će završtiti arbitraža vezana uz Inu koja je danas počela i zašto smatra da bi MOL-u trebali prodati još 19 posto udjela, Čačić je na konferenciji za novinare reformista odgovorio da nakon njegove presude u Mađarskoj i odslužene kazne zasigurno nitko nema razloga misliti kako bi preferirao mađarsku državu ili njen utjecaj, ali da su interesi Hrvatske u INI vrlo jasni.

'Oni su jasni - ne smijemo se vraćati na državni i politički utjecaj, a moramo težiti ka racionalno upravljanoj kompaniji u kojoj je potpuno i bez ostatka, po modelu koji su Mađari imali - 25 plus jedan - zaštićen interes hrvatske države. Mi danas imamo 44 posto i potpuno smo nezaštićeni', rekao je Čačić.

Dodao je da postoje i druga rješenja poput ponuda građanima, mirovinskim fondovima.

Čačić: Iako Vlada ne odgovara očekivanjima građana, nećemo je rušiti

'Dobro je da postoji nekoliko rješenja, a jedino što nije dobro je da to vratimo u političke ruke jer znamo kako to završava', odgovorio je Čačić.

Novinari su se zanimali i na čemu temelji optimizam uspjeha stranke reformista jer je u trenutku odlaska iz Vlade bio jedan od najnepopulanijih političara.

'Kao što sam u trenutku odlaska iz Račanove Vlade bio daleko najpopularniji, tako sam u trenutku odlaska iz ove Vlade, nakon 10 mjeseci i 10 dana, bio najnepopularniji', rekao je. Dodao je kako ga veseli što se POS nastavlja, kao jedan od manjih projekata koje je radio i koji je dao šansu 20.000 ljudi da na kvalitetan način riješe stambeno pitanje.

Naglasio je kako je njegovo uvjerenje bilo da se puno toga može pokrenuti - brodogradnja, legalizacija, strategije energetika i da se puno toga da učiniti. 'Nažalost, nisam imao šansu', dodao je Čačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook