Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve na štetu RH je moguće'

Čačić na kritike iz EU: 'Već se tresem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kritike koje su iz Bruxellesa upućene na račun Vlade o imenovanjima ministara u nadzorni odbor Ine, komentirali su prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministar financija Slavko Linić.

Na pitanje novinara razmišlja li o tome da ne uđe u NO Ine, Linić kaže da je to tema o kojoj će odlučivati cijela Vlada. 'Pa nije to naša volja. Prema tome, pitanje gdje Bruxelles smatra da su ministri osobe koje ne bi smjele biti, vjerojatno su korumpirane. A s druge strane neriješeni odnosi s Molom i neodgovorno upravljanje Inom su stvari o kojoj će premijer i cijela vlada odlučivati', kaže Linić.

'Evidentno je, ili sam korumpiran ili mogu pokušati pomoći u rješavanju zakompliciranih odnosa za koje je kriva korumpirana bivša vlada. Prema tome to je stvar odluke vlade i premijera jer zna što znači jedno, a što drugo', dodaje Linić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Sjednica Vlade Na vrijeme od šest mjeseci Vlada predložila novi Nadzorni odbor Ine: Za predsjednika predložen Damir Mikuljan

>> Kritika iz EU: Imenovanja se obavljaju po političkom ključu

'Već se tresem', ironičan je bio Čačić na kritike iz EU. 'Sve mogućnosti na štetu Hrvatske su u ovoj zemlji moguće', kaže Čačić.

Podsjetimo, EU Hrvatsku kritzira zbog imenovanja mimo procedure, odnosno, 'po političkom ključu'. Tako u Bruxellesu, između ostalog, zamjeraju najave da u Nadzorni odbor Ine ulaze ministri Linić i Čačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene