Obavijesti Video Pretražite Navigacija
48 sati za žalbe

Buntić Rogić: Državna matura je uspješno provedena, prvi rezultati 9.srpnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetni rok državne mature uspješno je proveden, a konačni rezultati bit će objavljeni 16. srpnja, poručila je v.d.ravnateljice Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) Alenka Buntić Rogić.

Tijekom provedbe ispita državne mature, nakon pisanja ispita, u Nacionalni centar pristižu različite vrste žalbi i prigovora, učenici se najčešće žale na preteška pitanja, rekla je v.d. ravnateljice NCVVO Buntić Rogić.

Pročitajte i ovo Rezultati državne mature, ilustracija - 3 OBJAVLJENI PRIVREMENI REZULTATI Kako je prošla državna matura? Učenici bolji nego prošlih godina, lošiji u fizici i politici i gospodarstvu Rezultati državne mature, ilustracija - 3 poražavajuće Rezultati državne mature: Učenici bolji u matematici i engleskom, no podbacili iz hrvatskog

'Postoji određena procedura za žalbe i ne možemo na njih pojedinačno odgovarati, već mora proći ocjenjivanje ispita, te objava rezultata. Nakon objave rezultata učenici imaju 48 sati za podnošenje žalbe', pojasnila je.

Pridodala je kako se učenici nakon dobivanja rezultata 'najčešće iznenade da su na pitanja na koja su se žalili dobro odgovorili te odustanu od prigovora', ustvrdila je ravanteljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Preliminarni rezultati državne mature 9, a konačni 16.srpnja

Preliminarni rezultati za ljetni rok znat će se 9. srpnja, rok za žalbe je 11. srpnja, a konačne rezultate NCVVO će objaviti 16. srpnja. U ljetnom roku ispitima državne mature pristupilo je skoro 31 tisuća učenika, te još oko 5,5 tisuća kandidata izvan redovitog sustava školovanja u Hrvatskoj. Od svih prijavljenih učenika gimnazijalaca je bilo oko 12,4 tisuće, a učenika četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola nešto više od 19 tisuća.

>>Matura do sada: Oko čega je nastala galama?

Ljetni rok državnih matura počeo je 21. svibnja, a završava danas pisanjem ispita iz španjolskog jezika. Prijave za jesenski rok počinju 17. srpnja, a ispiti će se održavati od 23. kolovoza. Objava preliminarnih rezultata bit će 16. rujna dok će konačni rezultati biti objavljeni 21. rujna.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene