Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen u Bugarskoj

Francuz priveden dok je pokušavao otići u Siriju povezan s braćom Kouachi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fritz-Joly Joachin više je puta bio u kontaktu s Cherifom Kouachijem, navodi se u uhidbenom nalogu.

Francuz koji je 1. siječnja priveden u Bugarskoj u pokušaju odlaska u Siriju osumnjičen je za veze sa Cherifom Kouachijem, jednim od počinitelja atentata 7. siječnja na satirički tjednik Charlie Hebdo, objavilo je bugarsko pravosuđe u utorak, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!" Slika nije dostupna Unakrsna vatra VIDEO Zatišje nakon pucnjave i eksplozija! Taoc oslobođen, braća bjegunci ubijeni!

U francuskom uhidbenom nalogu protiv Fritz-Joly Joachina spominje je optužba za 'sudjelovanje u kriminalnoj oružanoj skupini s ciljem organiziranja terorističkih djela', rekla je Darina Slavova, glavna tužiteljica grada Haskova.

Prije puta u Tursku 30. prosinca, on je više puta bio u kontaktu s Cherifom Kouachijem, navodi se u uhidbenom nalogu.

VIDEO Otkriveno gdje je partnerica pariškog terorista bila prije napada

Joachin (29), podrijetlom s Haitija, priveden je s djetetom 1. siječnja u pokušaju prelaska bugarsko-turske granice u autobusu.

Tužiteljstvo Haskova, na jugu zemlje, najprije je navelo da je protiv njega izdan europski uhidbeni nalog nakon što ga je supruga optužila za otmicu trogodišnjeg sina 30. prosinca kako bi ga odveo džihadistima u Siriju i odgajao prema načelima radikalnog islama. Dijete je u međuvremenu vraćeno majci.

Osumnjičeni je rekao da je putovao sa sinom i prijateljicom na praznike u Istanbul. Bugarsko pravosuđe će odluku o izručenju Francuskoj donijeti u petak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene