Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka sastanak s premijerom

Hoće li Lovro Kuščević podnijeti ostavku? Sve su opcije otvorene, teško mu je, svjestan je da je uteg...

Ministar Uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar Uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ministar Uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ministar uprave Lovro Kušćević (Foto: Dnevnik.hr) Ministar uprave Lovro Kušćević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predrag Štromar na presici (Foto: Dnevnik.hr) Predrag Štromar na presici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Imovina ministra uprave Lovre Kuščevića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Imovina ministra uprave Lovre Kuščevića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Dokumenti o nekretninama ministra Lovre Kuščevića (Dnevnik.hr) - 22 Galerija 1/6 >>
Fotelja ministra uprave Lovre Kuščevića sve se više trese. Na HNS-ovu poruku da traže hitan sastanak s premijerom od kojeg će tražiti smjenu ministra, predsjednik Vlade Andrej Plenović tek je odgovorio da organski ne podnosi ultimatume, a partnerima se još nije javio. Lovro Kuščević, kako doznajemo, svjestan je da je postao uteg, ali neće donositi nikakve odluke prije sastanka s premijerom.

Lovri Kuščeviću je teško, ne želi biti uteg Vladi i HDZ-u, doznajemo od izvora bliskog ministru uprave. On je sve dokumente koji, kako on smatra, pokazuju da je nevin, već pokazao premijeru, ali pritisci su postali sve žešći, pa su sve opcije otvorene. ''Zna da će mu biti teško obraniti se od hajke, svjestan je da je to poprimilo velike razmjere, ali neće donositi nikakve odluke prije nego što ponovno razgovara s Plenkovićem nakon što se premijer vrati iz Bruxellesa'', rekao je naš izvor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

HNS je tijekom vikenda poslao jasnu poruku da Lovro Kuščević mora napustiti Vladu. Iako su mahom izbjegavali odgovor na pitanje što ako Plenković ne udovolji njihovu zahtjevu, DNEVNIK.hr doznaje da će na zahtjevu inzistirati.

Rekonstrukciju Vlade, koja je nužna već sad zbog odlaska Marije Pejčinović Burić, očekuju najkasnije do rujna. Premijer Andrej Plenković posljednjih je dana zaokupljen europskim temama, ali nakon što se vrati u Hrvatsku, morat će s partnerima sjesti za stol. Prema nekim informacijama, moguće je da će se koalicijski sastanak održati sutra. Iako, Plenkoviću se ne žuri jer ne želi da ispadne da je podlegao pritisku partnera, a raspored mu je zgusnut, pa mu je to i više nego dobar izgovor.

Osim HNS-a, i ostali koalicijski partneri traže odlazak bogatog ministra kojeg istražuje i USKOK, a i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović naglasila je moralnu odgovornost. Sve su manje šanse da Kuščević ostane u Banskim dvorima, osobito nakon što i sve više HDZ-ovaca, doduše anonimno, govori da je taj ministar postao uteg Vladi, ali i stranci.

''Ako on ima obraz kao đon ili mu nedostaje pameti da sam da ostavku, onda ga premijer Andrej Plenković mora izbaciti iz Vlade", rekao je za Jutarnji list visoki izvor iz HDZ-a.

Iz Vlade nastoje spustiti na zemlju HNS-ov zvučni zahtjev za Kuščevićevom smjenom. Poručili su da će se sastanak vladajuće koalicije održati, ali ne hitan, nego redovan te da poruka Predraga Štromara za njih nije ništa novo ni spektakularno.

Inače, iako se spekuliralo koji su sve mogući razlozi nedolaska Ivana Vrdoljaka na HNS-ovo druženje u Svetom Martinu na Muri, doznali smo da je predsjednik Narodnjaka bio odsutan zbog zdravstvenog pregleda u inozemstvu.

Bandić bez komentara o zahtjevu HNS-a da se smijeni Kuščević

Zagrebački gradonačelnik Milan Badić u ponedjeljak je odbio komentirati zahtjev HNS-a da premijer Andrej Plenković smijeni ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, navodeći kako "od njega nikada nećemo čuti da komentira druge".

Bandić je imao sličan odgovor i na pitanje smatra li, kao i neki drugi koalicijski partneri, da bi se trebala preispitati uloga HNS-a u Vladi, a sve nakon što su narodnjaci postavili zahtjev premijeru Andreju Plenkoviću o smjeni ministra uprave Lovre Kuščevića.

"Nemam komentara", kratak je bio gradonačelnik.

Kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, Bandić je naglasio da je koalicija stabilna.

"Ja sam stabilno na nogama, na zagrebačkom asfaltu već 20. godinu, i dok mogu tako stabilno stajati, i dok strojevi rade, dotle je koalicija stabilna u gradu. Nadam se i u Hrvatskoj, jer idući tjedan, za desetak dana, imamo sastanak s premijerom oko projekata koji će donijeti bolji život Zagrepčanima i ljudima u Hrvatskoj", poručio je Bandić nakon potpisivanja sporazuma o suradnji između Zagreba i Moskve. (L.R., Hina)

Aktualno Plenković nakon maratonskog sastanka u Bruxellesu: "Nismo spavali gotovo 30 sati... Moramo biti odgovorni, riječ je o budućnosti Europe" Mislav Bago donosi detalje o izvanrednom summitu u Bruxellesu (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Bago donosi detalje o izvanrednom summitu u Bruxellesu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Donald Tusk (Foto: AFP) Donald Tusk (Foto: AFP) Foto: Afp Čelnici država i vlada EU-a na radnom doručku (Foto: screenshot Twitter) Čelnici država i vlada EU-a na radnom doručku (Foto: screenshot Twitter) Foto: screenshot Twitter O novim čelnicima EU-a raspravljalo se i na radnom ručku (Foto: AFP) O novim čelnicima EU-a raspravljalo se i na radnom ručku (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Svijet Plenković nakon maratonskog sastanka u Bruxellesu: "Nismo spavali gotovo 30 sati... Moramo biti odgovorni, riječ je o budućnosti Europe" 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene