Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd birokracije

Brođanin prevozi paštete na Mjesec i šljunak na Mars!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dođe li vam ikad potreba da prevezete šleper paštete do Mjeseca ili poželite odbaciti nekoliko kubika šljunka do Marsa, nećete se morati obratiti NASI ili Rusima već ćete tu uslugu moći potražiti u Slavonskom Brodu.

Ne bi ste vjerovali, ali upravo je tamo registrirana prva hrvatska tvrtka koja u popisu djelatnosti ima i lansiranje satelita i raketa te svemirski prijevoz putnika, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju konkurenciju Od ideje do uspjeha: Suveniri od maslinova drveta Slika nije dostupna Izvršili 1.468 transakcija Split: Ukrali identitete, izradili osam kartica i ukrali više od tri milijuna kuna

Petar Bašić, povjesničar i vlasnik tvrtke Activ d.o.o upozorava da trenutačno nemaju niti jednu svemirsku letjelicu, ali da će ako treba,sve organizirati.

>> Očajni otac zbog loše birokracije na ulici štrajka glađu

Naravno, Bašićeva tvrtka se u stvarnosti ne bavi svemirskim letovima ili transportom, već je ta registracija nastala kao ironija na birokratske propise koji prate svakodnevno poslovanje poduzeća u Hrvatskoj. Kako je njegova tvrtka upravljala slavonskobrodskim kupalištem, bio je registriran i za ugostiteljsku djelatnost, no kada je odlučio uz bazene prodavati sladoled, morao je doregistrirati tvrtku. tada je registraciju proširio na sve što mu je palo na pamet.

'Kada sam već širio registraciju tvrtke, onda sam je proširio na gotovo sve što se nudilo po nacionalnoj klasifikaciji. Nisam mogao vjerovati kada sam na popisu naišao na djelatnost svemirskog prijevoza roba i putnika, te na lansiranje raketa i satelita', rekao je Bašić.

Koliko vam zagorčava život hrvatska birokracija?

  • Svakodnevno
  • Tu i tamo znam izgubiti živce
  • Zbog nje ću napustiti Hrvatsku
  • Mislim da je svaki dan sve bolje
  • Nije ništa gore nego u inozemstvu

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene