Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju konkurenciju

Od ideje do uspjeha: Suveniri od maslinova drveta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobra ideja, dobar posao, dokazuje to i zadarska obitelj Bašić. Prije nekoliko mjeseci od maslinova drveta izradili su nalivpero. I tako je krenuo posao u kojem, za sada, nemaju konkurenciju.

Zanatski poslovi Jagodu Bašić su oduvijek privlačili. Drvo joj je omiljeni materijal. I to ono maslinovo. 'Razmišljali smo što bi mi mogli raditi da budemo, na neki način drugačiji od drugih. Ideju smo dobili zato što kemijske i nalivpera koje mi radimo nisu klasičan suvenir, a nemamo konkurenciju', rekla je Jagoda.

Pročitajte i ovo Maslinovo ulje, ilustracija - 4 Ništa od pojeftinjenja Tekuće zlato moglo bi koštati kao suho zlato: "Ulja na svjetskom tržištu nema. Zalihe su potrošene" Charles III. MUKE PO KRALJU VIDEO Neće pa neće: Pogledajte kako je kralja Charlesa iz takta izbacilo - nalivpero

Za razradu zamisli zadužen je suprug Leo. Da bi od sirovine dobio završni proizvod, potrebno mu je najmanje dva sata. 'Dnevno mislim da mogu raditi, ovisi o drva, ako sve ide dobro, od tri do četiri komada', rekao je Leo Bašić. A upravo spora i precizna izrada određuju i cijenu ovih unikata.



'Najjeftinije nalivpero 400 kuna, a najskuplje 2.200 kuna', rekla je Jagoda. No, zahtjevnijim kupcima visoka cijena ne predstavlja problem. Njihov interes povećale su i nagrade za inovativnost. A dobar poslovni plan trebao bi uroditi i novim rezultatima.

'Vjerujem da će biti jako puno narudžbi, pa se nadam da ćemo onda i zaposliti nekoga', rekla je Jagoda. Uz malo inovativnosti, Bašićevi su sebi osigurali posao, a maslinovom drvetu udahnuli novi život. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene