Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojicu muškaraca, iz Zagreba, Splita i Slavonskog Broda inspektori Odjela organiziranog kriminaliteta kazneno su prijavili zbog materijalne štete od preko tri milijuna kuna, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.


Kako je rečeno u policiji, osim splitskih policajaca na slučaju su radile i njihove kolege iz PU zadarske, ali i drugih policijskih uprava, pa su tako uhitili M.M. (32) iz Zagreba, R.M. (38) iz Splita i P.K. (37) iz Slavonskog Broda.

Osnovano se sumnja, stoji u kaznenoj prijavi, da je 32-godišnjak iz Zagreba početkom 2009. godine u Velikoj Britaniji ishodovao osam American ekspres kreditnih kartica i to na različita imena priloživši lažnu dokumentaciju o identitetu, zaposlenju i tekućem računu.

Nakon što su Zagrepčaninu izdane kartice donio ih je u Hrvatsku, te su sva trojica tim karticama plaćali kupljenu robu širom zemlje pri čemu je pričinjena materijalna šteta od 3.087.000,00 kuna. Samo na području PU splitsko-dalmatinske su izvršili 1.468 transakcija na 167 prodajnih mjesta pričinivši štetu od 922.308,00 kuna. (Hina)

Vezani članci Gomile smeća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Hoće li problem smeća u Zagrebu riješiti visoke kazne: U ovom europskom gradu najveći su problem  -opušci Organizatori Hoda za život (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) U subotu novi Hod za život: Evo koje će splitske i zagrebačke ulice biti zatvorene za promet