Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brodotrogir: 1200 radnika ovisi o novom vlasniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je napetije u trogirskom brodogradilištu. 1200 radnika iščekuje rezultat natječaja za novog kupca. A glasine se množe. Među zaninteresiranima su poznati tajkuni, ali i neki bivši političari.

Cijeli Trogir priča samo o tome tko će kupiti trogirsko brodogradilište. Spominje se Bernie Ecclestone , neki kažu Roman Abramovič, pojavljuje se i priča o kupcu iz Južne Afrike. Većina ipak govori o obitelji Žužul, a sasvim sigurno sve to pogodit će 1200 zaposlenih.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Sindikatima je već u svibnju Sanader jasno rekao da brodogradilišta idu u privatizaciju, ali brodogradnja ostaje većinska djelatnost. Polančec je k tome obećao da će se sve raditi u dogovoru sa Sindikatima. Sindikati sada shvaćaju da njih i radnike više nitko ništa ne pita. Ruše li hotelijeri škver? Traže hitan sastanak sa Polančecom.

Brodotrogir kao i sva naša brodogradilišta duguje puno. Ovdje je dug nevjerojatnih milijardu i 200 milijuna kuna. A brodovi se grade i prodaju kao po traci. Radnici nam u prolazu dobacuju da su ih uništili gradski i stranački dužnosnici koji ovdje upošljavaju svoje kooperantske tvrtke. Kažu, kooperanti rade sa njihovim alatom i strujom, zarađuju bogatstvo dok škver tone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene