Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve je napetije u trogirskom brodogradilištu. 1200 radnika iščekuje rezultat natječaja za novog kupca. A glasine se množe. Među zaninteresiranima su poznati tajkuni, ali i neki bivši političari.


Cijeli Trogir priča samo o tome tko će kupiti trogirsko brodogradilište. Spominje se Bernie Ecclestone , neki kažu Roman Abramovič, pojavljuje se i priča o kupcu iz Južne Afrike. Većina ipak govori o obitelji Žužul, a sasvim sigurno sve to pogodit će 1200 zaposlenih.

Vezani članci Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj Obitelj Sopranos (Foto: AFP) Kuća mafijaškog bossa Tonyja Soprana prodaje se za gotovo 2 milijuna više nego što je procijenjena

Sindikatima je već u svibnju Sanader jasno rekao da brodogradilišta idu u privatizaciju, ali brodogradnja ostaje većinska djelatnost. Polančec je k tome obećao da će se sve raditi u dogovoru sa Sindikatima. Sindikati sada shvaćaju da njih i radnike više nitko ništa ne pita. Ruše li hotelijeri škver? Traže hitan sastanak sa Polančecom.

Brodotrogir kao i sva naša brodogradilišta duguje puno. Ovdje je dug nevjerojatnih milijardu i 200 milijuna kuna. A brodovi se grade i prodaju kao po traci. Radnici nam u prolazu dobacuju da su ih uništili gradski i stranački dužnosnici koji ovdje upošljavaju svoje kooperantske tvrtke. Kažu, kooperanti rade sa njihovim alatom i strujom, zarađuju bogatstvo dok škver tone.