U Brezovici traje prosvjed protiv izgradnje kompostane za bio-otpad, koju gradonačelnik Milan Bandić planira izgraditi baš u ovoj gradskoj četvrti na samom rubu Zagreba.

Galerija Stipe Antonijević i Zdravka Kozić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Stipe Antonijević (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Na prosvjedu protiv izgradnje kompostane u Brezovici okupilo se oko 70-ak mještana, koji nikako ne žele kompostanu u svojem dvorištu, izvještava reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević.

Vezani članci Zdravka Kozić, predsjednica udruge Obraz (Foto: Dnevnik.hr) Brezovčani protiv gradnje kompostane: "Bojimo se zagađenja pitke vode, nećemo odustati!" Što kompostana donosi Brezovici? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Brezovčani ljuti na Bandića: "Profesori s Cambridgea i Oxforda rekli su nam - ovo što se tu želi izgraditi opasno je po zdravlje!"

U razgovoru s predsjednicom udruge Obraz, Zdravkom Kozić, Antonijević doznaje da je prosvjed organiziran kako bi se gradskim vijećnicima, koji sudjeluju u sjednici gradskog vijeća i gdje je jedna od točaka i sporna kompostana, dalo do znanja da trebaju raditi svoj posao, odnosno provoditi volju građana koji su ih i izabrali.

"Nismo bili obaviješteni na vrijeme i zahtjevamo da svoj posao rade kako treba", ističe Kozić.

Kozić smatra da se "najviše treba bojati Zagreba", a ne samo Brezovice. "Bojimo se zagađenja vode. Ukinuto je 300 kilometara sanitarne zone vodozaštite. Bojimo se za zdravlje, bojimo se narušavanja kvalitete života, pada vrijednosti materijalnih dobara, ali prvenstveno, bojimo se zbog vode grada zagreba", poručila je.

Kozić ne skriva ogorčenje gradonačelnikom Milanom Bandićem. "Gradonačelnik je ovdje dobio 73 posto. To je jako puno. To mu je pasalo kad je trebalo, a sad se nije udostojio doći ni na jedan naš poziv", kaže Kozić.

Smatra da bi Bandić trebao pronaći novu lokaciju za mega kompostanu.

Koliko su daleko spremni otići ako Grad ne odustane od gradnje kompostane, Kozić jasno dočarava.

"Leći tijelima pred strojeve. Je li to dovoljno? Ali doslovce, braniti Zagreb i Brezovicu svojim tijelima", rekla je Kozić i poručila da je novi prosvjed zakazan za 26. travnja ispred gradske vijećnice o istom pitanju, jer gradskim zastupnicima, napominje Kozić, definitivno treba morala.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju