Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog 8,5 milijuna kuna

Hrg suspendirao Hrleca iz stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Hrg suspendirao je iz članstva stranke Borislava Hrleca koji je terećen za gospodrasku zlouporabu 'tešku' 8,5 milijuna kuna.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg suspendirao je iz članstva stranke Borislava Hrleca, protiv kojega je ovih dana optužnicu podignulo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereteći ga za gospodarske zlouporabe 'teške' 8,5 milijuna kuna.

Po pisanju medija, Hrleca se tereti da je taj iznos tijekom 2009. i 2010. izvukao iz tvrtke 'e-two-energyja' prevarivši pritom njemačkog partnera. Suoptuženi su i njegovi sinovi Boris i Bojan Hrlec te Verica Petrović, čiji je sin u braku s kćeri bivšeg šefa HSS-a Josipa Friščića, kao i Novozelanđanin Garth Peter Worthington.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

>>Hrg poručio Jakovini da prizna da nije sposoban

Tvrtka 'e-two-energy' trebala je u Koprivničkom Ivancu graditi termoelektranu na drvenu biomasu, a riječ je o projektu vrijednom više od 70 milijuna eura.

U današnjem priopćenju HSS-a navodi se da je Borislav Hrlec od 2008. godine bio je samo formalni član stranke, bez ijedne stranačke funkcije i bez ikakvog angažmana u stranci.

>>FOTO: Izaslanstvo HSS-a na grobu Stjepana Radića

S obzirom na Hrlecovo djelovanje i poslovne aktivnosti, mediji ga u vrlo negativnom kontekstu povezuju s HSS-om, čime je narušen i ugled stranke, te je sukladno Statutu HSS-a, predsjednik stranke Branko Hrg donio odluku o Hrlecovoj suspenziji, stoji u priopćenju HSS-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene