Branko Bačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Branko Bačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da podaci iz istraga koji cure u javnost nisu iz Ministarstva unutarnjih poslova. Vrlo je zanimljivo komentirao što će za HDZ značiti ako se potvrdi umiješanost članova stranke u slučaj elitne prostitucije.


''Podaci su dostupni brojnim odvjetnicima i ljudima koji su bili obuhvaćeni ranijim istragama. Mislim da su to potencijalni izvori koji dostavljaju informacije medijima'', rekao je Branko Bačić. Podsjetio je da je ministar Davor Božinović odbacio bilo kakvu povezanost Ministarstva unutarnjih poslova s curenjem informacija.

Vezani članci Franjo Varga i Blaž Curić U četvrtak objava nepravomoćne presude za aferu SMS Vargi i Curiću Branko Bačić u Saboru (Foto: Pixsell) Bačić: "Kad bi se optužbe u medijima pokazale točne, to bi u značajnoj mjeri promijenilo poziciju Brkića"

''Ujedno odričem bilo kakvu povezanost HDZ-a s aferom SMS i aferom prostitucije iz 2011. godine'', rekao je Bačić. ''Nema to nikakve veze s HDZ-om'', rezolutan je šef Kluba, koji dodaje da HDZ dapače otvara prostor DORH-u, pravosuđu i policiji da utvrde pravu istinu i sve procesuiraju.

Na pitanje hoće li biti povezanosti s HDZ-om ako se pokaže da su neki političari iz redova HDZ-a koristili usluge elitne prostitucije, Bačić je odgovorio: ''Odbijam bilo kakvu povezanost HDZ-a s tim događanjima. Ha, ako je netko iz SDP-a u tome sudjelovao, jasno da će štetu trpjeti SDP.'' Na pitanje vrijedi li isto i za HDZ, Bačić je odgovorio da je ''sve rekao.'' Dakle, nije lapsus.