Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelji Norca i Ademija: Nitko ne želi prebaciti krivnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobljeni braniteljski timovi na suđenju generalima Mirku Norcu i Rahimu Ademiju danas su u odvojenim izjavama ustvrdili da im nije cilj krivnju prebaciti na drugu stranu, kako su jučer jedni drugima prebacivali u sudnici ili naknadnim izjavama.

Norčev branitelj Željko Olujić odbacio je i optužbe da je krivnju ranije prebacivao na zapovjednike specijalne policije Mladena Markača i Željka Sačića te da želi pokvariti Ademijevu sliku u javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olujić: 'Dokazat ćemo da je general Norac nevin' Slika nije dostupna Olujić najavio prigovor na dio optužnice za Medački džep

"Nikada nismo optuživali Markača i Sačića. Smatramo da su oni čestiti i časni borci, ali smo isticali činjenicu da Mirko Norac nikada nije zapovjedao specijalnim jedinicama MUP-a", kazao je Olujić nakon današnjeg suđenja za zločine u Medačkom džepu.

Olujić je dodao da su se Ademijevi branitelji tvrdnjama kako Norac krivnju prebacuje na drugoga stavili u ulogu tužitelja.

"General Norac se izjasnio da nije kriv i on nema zašto prebacivati odgovornost kada smatra da je nevin", ustvrdio je Olujić.

Ponovio je i da mu namjera nije bila javno ocrniti generala
Ademija.

Samo smo tražili da se Županijski državno odvjetništvo očituje o podnesku u kojem Ademi tvrdi da nije imao stvarnu zapovjednu nadležnost nad akcijom Medački džep i ne vidim razloga zašto se drugi odvjetnički tim ljuti, kazao je Olujić.

No, indikativnim je nazvao činjenicu što je riječ o istom
odvjetničkom timu koji se u Hagu sukobio s odvjetnicima generala Ante Gotovine.

Ademijeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da sporni podnesak na ovom suđenju nije niti mogao biti predočen kao dokaz te da se u njemu Norca ili nekog drugog ne tereti za nikakve zločine.

"To je potpuno netočno, točno je samo to da Rahim Ademi kaže da on nije imao faktičnu kontrolu nad cijelim područjem Medačkog džepa za vrijeme trajanja operacije", kazala je Sloković.

Oba braniteljska tima danas su izrazili zadovoljstvo prihvaćenim dokaznim prijedlozima, a posebno činjenicom što sud kao dokaze nije prihvatio dokumentaciju Save Štrbca, direktora srpskog Informacijsko-dokumentacijskog centra Veritas, koji je kao suradnik haškog tužiteljstva sudjelovao u prikupljanju dokumentacije o navodnim hrvatskim zločinima tijekom Domovinskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene