Obavijesti Video Pretražite Navigacija
presica na markovu trgu

Sindikati objavili koje će četiri županije sutra biti u štrajku, uputili oštru poruku Vladi i HNS-u: ''Nemojte nas braniti''

Školski sindikati na Markovu su trgu najavili koje će županije sutra biti u štrajku. Imali su poruku za Vladu, ali i HNS.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja održavali su konferenciju za novinare ispred Banskih dvora na temu "Štrajk u osnovnim i srednjim školama - izvještaj i najava županija u kojima će se iduće štrajkati".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlučno rekli "ne" Prosvjetari ogromnom većinom odbili ponudu Vlade: "Štrajk ide dalje punom snagom!" Slika nije dostupna mini akcija i u drugim gradovima "Potrubi za obrazovanje": Prosvjetari u kabanicama diljem Zagreba, trube su posebno glasne pred sjedištem HDZ-a

''Nikada nije kako je trebalo biti. Pada kiša, nema sjednice Vlade danas, govor premijera je kasnije nego što je trebao biti'', rekao je Branimir Mihalinec i ocijenio da Vlada ne vidi ljude.

Sutra će štrajkati Zadarska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija.

Za petak neće najavljivati tko će štrajkati jer će to biti oni koji dosad nisu bili u štrajku. U četvrtak će najaviti kako se i gdje nastavlja štrajk u ponedjeljak.

Dodao je da štrajk u Zagrebu prolazi izvanredno, a Vladi je poručio da ih ne poziva na sastanak ako im misle nuditi mrvice. ''Nismo se došli cjenkati'', odgovorio je na pitanje bi li pristali na povećanje od 5 posto. Rekao je da nemaju nikakve informacije da roditelji ne podržavaju sindikalne aktivnosti. Ocijenio je da cirkularnim štrajkom djeca nisu oštećena.

''Neka nas ne brani i neka nas ne zastupa. Nije on pokrenuo ovu inicijativu, nego sindikati'', poručio je Mihalinec predsjedniku HNS-a Ivanu Vrdoljaku nakon gostovanja u Dnevniku Nove TV.

Spremačica iz osnovne škole kroz suze je rekla da već dvije godine radi na određeno, a čisti za 3200 kuna. Portir koji radi već 20 godina radi za 3300 kuna. Učiteljica Ružica rekla je da bi se učitelji danas trebali osjećati superiorno te da ne smiju biti podcijenjeni. Poručili su da im je dosadilo biti na margini društva. ''Dosta je bilo'', poručio je jedan profesor hrvatskog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene