Švicarska tvrtka TFI Holding SA poziva investitore da svoj novac ulože u Hrvatsku i sudjeluju i projektu vrijednom 800 milijuna eura.


Švicarska tvrtka TFI Holding SA kod Šibenika je kupila zemljište na kojem želi graditi luksuzni resort s 2.500 kreveta. Investiciju vrijednu 800 milijuna eura žele na 607.028 četvornih metara. Već su kupili 450.000 četvornih metara u Zablaću i imaju plan kupiti ostatak, objavio je Bloomberg.

Vezani članci Kruzeri (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novom pristojbom do 14 milijuna kuna godišnje: Dubrovnik prvi uvodi naplatu za kruzere, a novac će ići za - ceste Khloe i Kourtney Kardashian (Foto: Instagram) Ovo je trenutno najluđi holivudski trač: Dvije reality sestre svađaju se oko 55-godišnjeg glumca?

Ondje imaju namjeru graditi hotele, vile, trgovine i marinu, kliniku i školu. Potvrdio je to vlasnik švicarskog TFI Holdinga Jean-Paul Uldry za Bloomberg. Kaže da tvrtka sada traži investitore, a nada se da će među ulagačima biti i američki glumac Brad Pitt kojem je nedavno pokazao zemljište.

Glasnogovornica Brada Pitta Cynthia Prett-Dante nije dogovarala na pozive Bloomberga pa se ne zna koje su još točno namjere Pitta vezano uz zemljište pokraj Šibenika koje je obišao ranije ovog mjeseca.

'Tražimo investitore i primamo ponude. Hrvatska je u ovom trenutku najbolje mjesto za ulaganje u turizam u Europi. Čista je, sigurna, ljudi su obučeni i ima odličnu infrastrukturu'', rekao je Uldry.

Ove godine prihod od turizma će vjerojatno premašiti osam milijardi eura. Ovom rezultatu pridonijela je percepcija Hrvatske kao sigurne destinacije.

Izgradnja švicarskog resorta mogla bi početi sljedeće godine. Potrebno je još predati planove i dobiti dozvole za gradnju, objasnila je Madlena Roša Dulibić, pročelnica šibenskog ureda za urbano planiranje za Bloomberg.