Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uključiti apsolutno sve

Petrov smatra da Crkva treba biti uključena u izradu zakona o pobačaju jer "ima praktično iskustvo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Mosta Božo Petrov poručio je u utorak da u izradu novog zakona o pobačaju trebaju biti uključeni apsolutno svi jer ne treba stvarati podjele, već donijeti najkvalitetniji mogući prijedlog zakona na korist svih hrvatskih građana.

Božo Petrov to je rekao u Saboru komentirajući najavu ministra zdravstva Milana Kujundžića da će u izradu novog zakona o pobačaju biti uključena i Katolička Crkva, što je naknadno opovrgnuo.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci

"Po meni, svaka strana koja ima praktično iskustvo i doticaj s pobačajem treba biti uključena", rekao je Petrov. Na potpitanje je li Crkva "praktična strana", čelnik Mosta uzvratio je "i s praktičnim iskustvom i s doticajem o pobačaju".

Plenkovićev šurjak u ZL Dubrovnik

Petrov je komentirao i medijske napise da premijerov šurjak Ivan Maslać postaje drugi čovjek Zračne luke Dubrovnik.

"Što se tiče kompetencija, zanimljivo je da za šefa direktora, zamjenika direktora ne treba natječaj, a da se za sve druge ispod funkcije provode natječaji. Mene samo zanima hoće li se transparentno objaviti koje su sve kompetencije bile i drugih prijavljenih, pa da javnost može znati da je upravo taj gospodin bio najkompetentniji za tu funkciju", rekao je Petrov.

Upitan o najavi protjerivanja ruskog diplomata iz Hrvatske, Petrov je ustvrdio kako je zanimljivo što Vlada "prvo da top u ruke u vidu milijardu eura u Agrokoru Rusima, a nakon toga se ko fol igra rata s praćkom i kamenčićima protjerujući diplomate".

Upitan o pozivu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, Petrov je kazao kako "vjeruje da je gospodinu Plenkoviću iz nekih drugih centara moći, poput Bruxellesa, rečeno što treba napraviti".

"Smatram kako je vrijeme da se Hrvatska vodi suvereno, a odluke koje se donose budu u korist svih građana Hrvatske, a ne za nečije osobne interese ili karijeru", rekao je Petrov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene