Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Božo Petrov navodno se planira povući s mjesta predsjednika MOST-a. U toj su stranci, prema pisanju Slobodne Dalmacije, proteklih nekoliko dana navodno u potrazi za osobom koja bi preuzela vođenje stranke i pretvorila je u stabilnu treću političku opciju u zemlji.


Bivši gradonačelnik Metkovića, sadašnji potpredsjednik Vlade, vrtoglavu je popularnost stekao na proteklim parlamentarnim izborima, nakon što je stranka Most nezavisnih lista osvojila, mnogima nevjerojatnih, 19 mandata. No uspon Bože Petrova počeo je još nakon uspjeha na lokalnim izborima u Metkoviću gdje je smijenio dugogodišnjeg metkovskog gradonačelnika Stipu Gabrića Jamba.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Stil kojeg se ne bi posramili niti 'društveni kritičari' u lokalnim birtijama nakon koje čašice više' Slika nije dostupna Petrov o Kovačićevoj izjavi 'Nek se je**': 'Bio je u pravu. Rekao je ono što mnogi misle'

Navodno je u vrhu stranke ocijenjeno da se MOST NL, nakon ulaska u Vladu, treba isprofilirati kao prava politička stranka, s članovima, lokalnim ograncima, stručnim savjetima i infrastrukturom koja bi Mostu na dulji rok mogla jamčiti poziciju treće snage u zemlji, piše taj dnevni list.

Kako je Petrov sam preuzeo funkciju potpredsjednika Vlade, uz to još uvijek obnaša i dužnost gradonačelnika Metkovića, navodno je procijenjeno da neće imati dovoljno vremena posvetiti se jačanju vlastite stranke na terenu, piše Slobodna Dalmacija, koja navodi i kako se za najizglednijeg zamjenika, te novog predsjednika MOST-a kao najizgledniji kandidat spominje Ivan Kovačić, omiški gradonačelnik, sveučilišni profesor s Medicinskog fakulteta u Splitu i nezavisni političar koji je u malom gradiću s vlasti smijenio HDZ i potaknuo brži razvoj Omiša. 

No podsjetimo još jednom na izjavu koju je Božo Petrov svojevremeno ovjerio kod javnog bilježnika. Možda bi baš to mogao biti razlog za odlazak s čela stranke.

U međuvremenu je na Facebook stranici objavljen demantij teksta objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji u kojem stoji kako Božo Petrov ostaje na čelu MOST-a. 'Božo Petrov ostaje na čelu MOST nezavisnih lista! Ako će biti nekih promjena, one će se odnositi isključivo u svrhu jačanja baze kako bi se u budućnosti transformirali u najjaču političku opciju u Hrvatskoj', piše u njihovoj objavi.

 

Božo Petrov ostaje na čelu MOST nezavisnih lista!Ako će biti nekih promjena, one će se odnositi isključivo u svrhu jač...

Posted by MOST nezavisnih lista on Monday, February 8, 2016
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju