Obavijesti Video Pretražite Navigacija
usvojen je dokument

VIDEO Most predstavio stranačku deklaraciju: "Mi smo jedini put, jedina alternativa ovom potrošenom sustavu"

Mostovi zastupnici Božo Petrov, Marin Miletić i Zvonimir Troskot predstavili su "Političku deklaraciju" - interni dokument značajan za buduće djelovanje te stranke.

Predsjednik Mosta Božo Petrov te zastupnici Marin Miletić i Zvonimir Troskot, predstavili su "Političku deklaraciju", interni akt koji je, kako kažu, značajan za buduće političko djelovanje stranke.

"Donošenjem deklaracije zaokružujemo cjelovit proces jačanja stranke koji se sastoji od osnivanja novih regionalnih i lokalnih koordinacija, pokretanja političke akademije za mlade i širenja članstva diljem Hrvatske", poručili su iz Mosta uoči konferencije.

Predstavljajući deklaraciju, predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je kako je Most usvojio deklaraciju jednogalsno. "Dokument je bitan jer na jednome mjestu definira vrijednosti i ključne politike za koje znamo da će donijeti dobro i rješavati probleme građana. U dokumentu se vide ključne politike za koje se zalažemo. Deklaracija nam daje strukturu i njome završavamo cjeloviti proces osnaživanja stranke. Bit ćemo spremni za preuzimanje odgovornosti za vođenje države", poručio je Petrov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PITANJE SIGURNOSTI Ima li u Hrvatskoj više ubojstava i provala ili korupcije? Veliko policijsko izvješće donosi zanimljive detalje

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić VULGARNI ISPADI VIDEO Osuđeni kriminalac Zdravko Mamić sucima u Osijeku: "Mater vam j***m šugavu i bezobraznu. Napušite mi se one stvari..."

Zastupnik Marin Miletić poručio je kako se cijela deklaracija temelji na glavne četiri vrijednosti - slobodi, obitelji, solidarnosti i pravednosti. Rekao je kako je demografska obnova ključno pitanje za nacionalnu sigurnost. "Sve buduće politike ćemo morati mjeriti kroz pokazatelje utjecaja na demografiju. Obitelj je Mostu temeljni nukleus društva, fundament", rekao je Miletić.

Zvonimir Troskot rekao je da bi gospodarstvo trebalo funkcionirati na mehanizmima slobodnog tržišta. "Država bi trebala biti vlasnik strateških poduzeća, a sve ostalo prepustiti tržištu sa što manje političkog upliva. Što više bi trebalo javna poduzeća približiti trižištu, privatnicima i na taj način graditi hrvatsko gospodarstvo.", rekao je.

Petrov je istaknuo kako su se u deklaraciji bavili pitanjima kojima se drugi nisu bili spremni baviti. Kao primjer je naveo digitalizaciju. "Tehnološki razvoj treba biti u službi čovjeka, a ne alternativa njemu". 

U sljedećih će deset dana, rekao je Petrov, predstaviti kompletnu deklaraciju.

Na pitanje o tome hoće li učiniti nešto po pitanju inflacije u spomenutoj deklaraciji, Petrov je poručio kako se deklaracija odnosi na okvir djelovanja u politici.

"Jasno smo istaknuli da moramo smanjiti porez na dohodak i time povećati plaće onima koji imaju barem srednje i niže plaće kako bi mogli preživjeti. Umirovljenicima se trebaju povećati njihove mirovine, barem onima s nižim mirovinama", rekao je Petrov te je dodao da im je cilj da Hrvatska bude po mjeri svakog grđanina.

Osvrnuvši se na deset godina od osnutka Mosta, Petrov je rekao kako su otvorena strnka desnoga centra. "Zalažemo se za obiteljske vrijednosti i da Hrvatska bude zemlja po mjeri svakog građanina gdje svaki građanin može pristojno zarađivati. Mislim da vam dovoljno govori ja je Most jedina stranka koju su nazivali trećim putem, a koja ne da je prežvjela, nego je uspjela. Privukli smo druge ljude. To vam je pokazatelj da je Most ostvario izuzetan rezultat i vrlo jasno pokazao za što se zalaže. Mi smo jedini put, jedina alternativa ovom potrošenom sustavu", istaknuo je Petrov.

"Smatram da naša država može puno više napraviti za Hrvate u Bosni i Hercegovini. S obzirom da je suverena članica EU-a i NATO-a, može napraviti da Hrvati biraju svoje predstavnike. U ovome trenutku se ponaša još uvijek kao neka pristupna članica, ne koristi sve alate koji su joj na raspolaganju. Više mi izgleda da se hini pomoć Bosni i Hercegovini, a tamošnji Hrvati nemaju ništa od riječi. Volio bih da ova Vlada bude malo jača od riječi", rekao je Petrov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene