Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesuglasice?

NA REGISTRU IZDAJNIKA LOME SE KOPLJA 'Mogu se puštati probni baloni, ali...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas je Božo Petrov ponovio stav kako registar izdajnika nije nešto što se treba odobriti.

Božo Petrov danas je obilazio ministarstva.

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"

'Danas sam odlučio da mora biti rad na terenu, a uskoro ću ići u ured. Obišao sam većinu ministarstava. Ono što sam danas razgovarao s kolegama je način na koji su ušli, dojmovi koje su stekli, koliko brzo mogu biti upoznati sa svim podacima, analizama i kad se može krenuti s prvim koracima', rekao je.

Što se tiče neuobičajene primopredaje ministarstva branitelja i poruke koja je dočekala Bernardicu Juretić, rekao je da nije upoznat s detaljima pa ne želi komentirati.

'Ako je ljudima drago što je ministar branitelja njihov čovjek super, odlično, onda su riješili problem', kaže.

Ponovio je i stav o registru izdajnika rekavši kako on nije nešto što se treba odobriti. A na koji način će to stopirati?

'Mislim da je potrebno usuglašavati. Ja ne vjerujem da će niti druga strana htjeti pošto poto dovodeći u pitanje cijelu suradnju, na bilo kojim stvarima inzistirati bez usuglašavanja. Dakle mogu se puštati probni baloni i na bilo kakav drugi način pokušati provesti neke stvari, ali ako ćemo ostvariti kvalitetnu suradnju onda mislim da se to mora dogoditi uz usuglašavanje', poručio je Petrov koji je komentirao i salvu bijesa koja je uslijedila nakon potpisivanja partnerskog sporazuma.

Je li mu neugodno zbog sporazuma?

'Meni nema razloga zašto biti neugodno. Ja znam što sam točno potpisao i znam na što se točno odnosi riječ koalicija u hrvatskoj političkoj povijesti. Dakle ja nisam ušao u koaliciju, jasne su sada sve stavke jednog reformskog sporazuma. Koalicija je sinonim u hrvatskoj političkoj povijesti, oznaka za političku trgovinu. Mi smo apsolutno svim postupcima od izbora do danas dokazali da nismo niti na prodaju, da se s nama politički ne može trgovati i zbog toga mi nismo potpisali koaliciju nego sporazum i to pod uvjetima onoga što se treba provesti iduće 4 godine', objasnio je.

Dotaknuo se i navoda Tomislava Karamarka o pokradenim mandatima u izbornoj noći.

'Ako postoji sumnja u bilo što zna se koji je redoslijed. Dakle uputite prijavu, zna se koja institucija obavlja taj dio posla. Ja bih volio da to krene službenim putem', rekao je i dodao da bi on kada bi imao saznanja uputio prijavu da se to ispita.

'Ja iskreno ne znam je li on to govorio prije pa je to sada izašlo glasnije. Mislim da nakon primopredaje oni sada žele istaknuti što se točno događalo. Ja bih sad možda mogao tumačiti, ali ne bih sada znao konkretan razlog. Ako se to nije prije spominjalo onda se vjerojatno nije spominjalo zato da se ne bi pravio presing na bilo koga tijekom pregovora, ali biste to zaista trebali upitati gospodina Karamarka', odgovorio je na pitanje zašto je Karamarko o tome odlučio progovoriti tek sada nakon formiranja vlasti, a ne ranije.

Novinare je zanimalo i, ukoliko se struka ujedini protiv određenog ministra, hoće li se razmatrati da se taj ministar smijeni.

'Ja sad ne mogu govoriti o ministrima koji nisu došli od strane Mosta, dakle to je politička odluka, ukoliko struka bude govorila bez bilo kakvih djelovanja tih istih ministara. Ja mogu govoriti o ljudima koji su preuzeli odgovornosti od strane Mosta i tu je jasan naš dogovor, dakle svi ministri koji su došli od strane Mosta, iza njih trebaju stati jasna djelovanja i imaju jasno usuglašene reforme i prolazna vremena i nitko od njih se neće na bilo kakav način htjeti igrati i oni znaju što trebaju napraviti i ako slučajno se to ne dogodi onda su oni spremni preuzeti odgovornost za neučinjeno, ali s te strane se ja uopće ne brinem. Mi nismo birali ljude po imenima i prezimenima nego po struci i znamo što se treba odraditi', kaže Petrov.

Posjet Metkoviću

Rekao je i da mu je mnogo lakše odrađivati posao nego je bilo dva i pol mjeseca pregovarati.

'Žudio sam za danom kada ću moći početi odrađivati posao, takav sam. Što se tiče Metkovića ljudima je nekima drago, nekima nije. Nije nekima drago što napuštam, drugima je drago što smatraju da se ovakvo nešto trebalo dogoditi. A što se tiče samog putovanja u Metković, ok, ja ću uvijek biti iskren i reći razloge zbog čega odlazim, smatram da nakon dva i pol mjeseca bez ijednoga dana predaha da sam zaslužio ipak jedan dan, a čak nije niti jedan dan nego 4 sata za svoju obitelj', poručio je.

Odgovorio je i na pitanje je li HDSSB-u i drugima koji su digli ruku za njih na bilo koji način, bilo što ponuđeno u sklopu nove vlade i javnih tvrtki u Hrvatskoj.

'Ne, ja mogu govoriti ono što ja znam, ne, ja nikad nisam sudjelovao u takvim razgovorima na bilo kakav način. Meni je drago što su oni glasovali, što su prepoznali vrijednost ove vlade, a ja se nadam da će se to i nastaviti', kaže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene