Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O odstupanju Karamarka

Petrov: 'Hrvatska je vrlo čudna zemlja što se tiče politike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov potvrdio je da će saborski zastupnici sutra glasati o raspravljenim točkama.

Čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov komentirao je za sutra najavljano glasanje u Saboru rekavši da će Most kao i uvijek u sabornici biti u punom sastavu. Naime, zastupnici će nakon tri tjedna bez kvoruma osim u petak o raspravljenim točkama glasati i u srijedu.

'Mislim da je Most primjer odgovornosti u Saboru i dolazaka, ne samo na glasovanja nego i na sve sjednice', rekao je Petrov koji vjeruje da će sutra u Saboru imati kvorum.

SDP je pokrenuo inicijativu za opoziv Tomislava Karamarka. Petrov je odgovorio na pitanje hoće li Most podržati to ako dođe do glasovanja?

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Analiza Dnevnika Nove TV Tko će zasjesti u vruću fotelju? "To je na neki način ukleto ministarstvo, bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer izvući zeca iz šešira" Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

'Mislim da nije uopće korektno dok određene ustanove obavljaju svoj posao, jedan je postupak u tijeku, na bilo kakav način to komentirati. Mi možemo komentirati njihovu odluku kakva bude, ali na bilo kakav način utjecati na njihovu odluku, a to je moguće ukoliko komentirate, mislim da nije korektno. Tako da mi ćemo se suzdržati od bilo kakvih komentara dok se ne donese odluka koju radi sada povjerenstvo', odgovorio je.

Na tvrdnju naše novinarke kako u drugim državama prilikom naznake nekakvog skandala političari odstupe dok u Hrvatskoj to nije slučaj, Petrov je rekao da je 'Hrvatska vrlo čudna zemlja što se tiče politike zadnjih 25 godina'. 'Ne bih uzimao samo primjer zadnjih mjesec ili zadnjih 6 mjeseci', dodao je odgovarajući na pitanje je li Karamarko trebao odstupiti.

'Jasan je i razlog iz kojeg smo ušli u ovu političku priču'

Petrov kaže i kako misli da je vrlo jasno da je Vlada u ovo trenutku stabilna što se tiče i većine u

'Jasan je i razlog iz kojeg smo ušli u ovu političku priču, ušli smo da se na kraju provedu promjene za koje smo se zalagali prije izbora i da je to naš jedini interes. I normalno da ako jedna od strana nije zadovoljna odnosno nije se ostvario njezin interes, naše su promjene, onda naravno da ne vidimo razloga postojanju takve vlade. Ali s druge strane ja vjerujem da smo se posložili, ja vjerujem da su i svi napadi koji su trebali biti neke dječje bollesti, da su prošle, i zaista se nadam da ćemo moći početi raditi', poručio je.

Novinare je zanimalo je li zadovoljan učinjenim do sada?

'Naravno da bi moglo biti puno bolje, naravno da ne možemo biti zadovoljni kada se prijedlozi zakona koje smo uputili u proceduru još uvijek čekaju. Nije to tempo na koji smo se mi naviknuli raditi ili koji smo priželjkivali, ali opet ja vjerujem da će se moći nastaviti raditi. Ukoliko prestanem vjerovati znat ćete', rekao je.

U kontaktu s Karamarkom

S Tomislavom Karamarkom razgovarao je o pozivu zastupnicima da sutra dođu u Sabor.

'Nisam gledao iskreno rasproed Sabora za sutra, ali vjerojatno ono što je bilo u zaostatku zadnja dva, tri tjedna dok nije bilo kvoruma', odgovorio je Petrov na pitanje što se očekuje sutra.

Nada se da će se odlučiti o ukidanju ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Govoreći o kažnjavanju zastupnika, rekao je kako misli da bi trebale postojati sankcije za svaki dan rada za koji netko prima plaću, a ne dolazi na posao.

Odgovorio je i na pitanje je li u svađi s Ivicom Relkovićem, kako to tvrdi Drago Prgomet.

'U svađi? To pitate radi izjave gospodina Prgometa. Mislim da bih mogao težiti postati sličan nekome gospodinu Prgometu budući da on sve zna i kada nema informacije. Mislim, jučer sam s gospodinom Relkovićem bio na dva sastanka', rekao je Petrov kroz smijeh.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene