Istupanje Vlahe Orepića iz Kluba zastupnika Mosta u Saboru je komentirao Božo Petrov koji je rekao da mu nisu jasni Orepićevi motivi.

Galerija +0 Božo Petrov (Foto: dnevnik.hr)

Petrov smatra da je Most mjesto na kojem je Orepić mogao ostvariti želje i ambicije.

Vezani članci Božo Petrov, predsjednik Mosta Božo Petrov u Dnevniku Nove TV: "Ako se sad ne provede referendum, ludilo i dvostruka pravila koja smo gledali - ponovit će se ujesen" Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Petrov o Orepiću: "O bivšima sve najbolje..."

"Bez obzira na to, sve inicijative koje gospodin Orepić pokrene ako idu u korist građana, Most će podržati. Nadamo da će on podržati inicijative koje smo pokrenuli i koje ćemo pokrenuti", rekao je Petrov. 

Komentirajući i izlazak splitskog gradskog vijećnika Martina Pauka iz Mosta, rekao je da ne dolazi do osipanja stranke.

"Nama su isto tako drugi ljudi prišli. Most je specifičan po raznovrsnosti. Gospodin Žagar koji je bio u Klubu SDP-a danas je jedan od aktivnijih zastupnika Mosta", rekao je Petrov.

Odgovarajući na pitanje je li Nikola Grmoja predvodnik skupine koja je fokusirana na prošlost, Petrov je rekao da su izmjenu zakona o arhivima pokrenuli jer su mišljenja da se ne može okrenuti prema budućnosti, ako se ne raščisti prošlost. Dodao je i kako je Most nastao kao platforma koja želi donijeti dobro svim građanima.

Novinare je zanimalo osjeća li se Petrov izdanim nakon Orepićeve odluke.

"Gospodin Orepić je bio član Mosta, a koliko znam s druge strane on je odabrao ovaj način na koji će istupiti. Samo mi je žao što sutra kada imamo Klub zastupnika nije došao i rekao što misli", rekao je Petrov koji smatra da u Mostu nema podjele na konzervativniju i slobodniju skupinu.

"Nema podjele na bilo kakvim ideološkim načelima", rekao je Petrov.

Orepić je prije istupa u medijima o svojoj odluci prvo obavijestio stranačke kolege.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju