"Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega", kazao je Vlaho Orepić.

Galerija


Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova, u Saboru se obratio novinarima te rekao da se sužavaju prostor i mehanizmi za realizaciju same ideje Mosta. "Zbog toga sam odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta", rekao je Orepić.

Vezani članci Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Petrov o Orepiću: "O bivšima sve najbolje..." Slika nije dostupna Vlaho Orepić otkrio zašto je napustio Most i planira li se kandidirati za predsjednika

"Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliktna politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom", rekao je Orepić.

"Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te ciljeve. Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega. Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti iz lokalnih okvira. Moje političko djelovanje bit će usmjereno postizanju jedne pristojne uljuđene, uređene, građanske Hrvatske", rekao je Orepić.

Iz stranke izlazi Martin Pauk

Nakon što je iz Kluba zastupnika Mosta istupio Orepić, stranku je nastupio gradski vijećnik Martin Pauk koji će odsad djelovati kao nezavisni vijećnik.

"Razlog mojeg istupanja iz kluba vijećnika Mosta je način političkog djelovanja. Teško se uklapam u kalupe koje stvara Most koji ima svoj način djelovanja iz kojeg često 'iskačem' pa su mi postavili uvjete. Sklon sam medijskim istupima i na društvenim mrežama i pritom ne iznosim službeni stav splitskog Mosta niti Mosta na nacionalnoj razini već su to moji osobni stavovi. No, u javnosti se stvara percepcija kako su to ujedno i stavovi Mosta. Na njihov prijedlog trebao sam 'ući u gabarite' Mosta, ali to se ne uklapa u moj duh pa sam odlučio istupiti", rekao je Pauk te pojasnio da se dio splitskog Mosta nije složio s njegovim medijskim djelovanjem.

Njegov odlazak na Facebooku je komentirao i predsjednik splitskog Mosta Ante Čikotić.

"Mi u Mostu u gradu Splitu fokusirani smo prema podizanju kvalitete života, komunalne i razvojne teme za dobrobit grada Splita. Kolegu Martina zanima šire političko djelovanje i želi nesputano komunicirati izvan okvira platforme Mosta. Obećali smo podizati nivo političke kulture u gradu Splitu, što i ovim primjerom dokazujemo. Dogovorni i civilizirani razlaz ne znači da više nećemo surađivati. Zajedničke teme kao borba protiv korupcije, transparentnost i borba za mlade da ostanu tu u Splitu i Hrvatskoj bit će nam platforma za suradnju. Zahvaljujem Martinu na svemu i želim mu uspjeh i sreću u daljnjem radu", poručio je Čikotić.