Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božo Petrov:

'Most neće sudjelovati u trgovinama i tezgarenjima. Sve je ovo nastalo zbog jedne osobe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov obratio se javnosti. Kaže kako ne pristaje ni na kakvu političku trgovinu te kako traži odstupanje Tomislava Karamarka ako ne dokaže 76 potpisa. U suprotnom traži izbore.

'Most neće sudjelovati u trgovinama i tezgarenjima. Sve je ovo nastalo zbog jedne osobe. Niti gospodin Orešković ni ja nismo sudjelovali u tome', izjavio je Petov.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića" Slika nije dostupna Politički put Bože Petrova U nešto više od godinu dana: Gradonačelnik, potpredsjednik Vlade, predsjednik Sabora, pa saborski zastupnik

'Dali smo priliku HDZ-u više puta da se stabilizira i otrpjeli šamare. Ja sam osobno nudio svoju glavu na pladnju i sad više ne znam zašto, sve se to odbilo. Žalosno je da za mene ovo nije HDZ - ovo je skup pojedinaca koji su stavili osobni interes ispred bilo kojeg državnog. Vrijeme je da se prekine ova sapunica. HDZ ima dvije opcije - prva da konačno daju tih 76 ruku ili da ponude prvog potpredsjednik Vlade. Ako nisu spremni ni jedno ni drugo onda je vrijeme je da se raspiši izbori', kazao je čelnik Mosta.

Dodao je i kako nema s kime iz HDZ-a razgovarati. 'Privatizirali su HDZ i sve su podredili svom interesu. Sve ovo je nastalo zbog jedne afere zbog koje se pozvalo na političku odgovornost gospodina Karamarka. S kime bismo trebali razgovarati? Ni kriv ni dužan izašao sam i javnosti rekao da sam se spreman povuć. Nema više licitacije oni konačno moraju prestati sa sapunicom. Oni su odgovorni. Ili će postrojiti 76 zastupnika ili će ponuditi novog prvog potpredsjednika vlade ili idemo na izbore

Božo Petrov ovim je putem pozvao HDZ da konačno okončaju krizu, a razlog da on sam napusti Vladu, kaže, danas više ne vidi. 'Ja ću sad zatražiti razlog zašto nakon svega ovoga trebam otići u trenutku. Kad nisam osjećao krivicu bio sam spreman preuzeti krivnju, a oni su odlučili preslagivati većinu i rekli - 'ne treba nam Most'.

Šef Mosta kaže kako su mu smiješne sve informacije o pregovorima s pojedinim članovima Mosta. 'Trebali bi se naučiti iz iskustva gospodina Milanovića da Most nije na prodaju', rekao je Petro.

Na pitanje o ostavci premijera Oreškovića, također je rekao kako ne vidi zašto bi se on uopće trebao obazirati na sve ovo jer je 'U posljednja 24 sata izašlo u javnost toliko spinova' te da to 'nije razina predsjednika Vlade'.

Ponovio je i kako se nada da će kod HDZ-ovaca i ostalih članova Domoljubne koalicije ipak prevladati razum. 'Jer ovu vladu se ruši od početka, a meni nije jasno zbog čega', dodao je Petrov.

A Petrov je imao štogod za reći i o HDZ-ovim tvrdnjama kako imaju 76 glasova što bi značilo i da imaju parlamentarnu većinu. 'Izazivam ih nek se postroje u Saboru i pokažu da ne blefiraju. Ja sam se jučer sa svojim Mostovcima družio i znam kako dišemo i nema upitnika. Mi smo spremni poginuti jedan za drugoga a ne prodati se', dramatično je zaključio Petrov.

Podsjetimo Tomislav Karamarko jučer je konstatirao da bi najbolje za cjelokupnu situaciju bilo da sa svojih pozicija odstupe i on i Petrov i Orešković. Božo Petrov o tome se još nije očitovao.

Glavni tajnik HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević, ranije danas je rekao kako njegova stranka ne odustaje od zahtjeva za opozivom premijera Oreškovića te potvrdio kako se među imenima kandidata za novog mandatara spominje i ono Zdravka Markića, aktualnog ministra financija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene