Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon objave o pokušaju špijuniranja

Božinović o aferi SMS i tome tko je Jovanka: "Tu izjavu nisam shvatio kao nešto na što bi se trebalo odgovarati"

Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Prvi put nakon objave da su glavni protagonisti afere SMS pokušali špijunirati ministra Davora Božinovića slučaj je komentirao i sam Božinović.

Rekao je kako nema nikakvih saznanja o tome, kao ni jesu li to istinite informacije. Siguran je, kaže, da sigurnosni sustav dobro funkcionira. Milijan Brkić izjavio je kako iza medijskih operacija stoji struktura UDBA-e, spomenuo je i Jovanku, no nije otkrio na koga misli. Božinović, čini se, u tome ne vidi znakovite poruke stranačkog kolege.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Ministra Božinovića upitali smo znali li možda on tko je Jovanka.

"Nemojte banalizirati stvari, dovodite nas u situaciju da svako malo što netko nešto kaže, u ovom ili onom kontekstu, na to se treba kao ozbiljno referirati. Ja tu izjavu nisam shvatio kao nešto na što bi se trebalo odgovarati", kazao je Božinović.

Sve provjerava policija.

"Policija se bavi dakle svim informacijama koje su u medijima pa tako i u slučaju Nacionala. Kada dođe do potvrde da je počinjeno kazneno djelo koje se vodi po službenoj dužnosti, tada ćemo podnijeti kaznenu prijavu, a zasad sve provodimo u koordinaciji s Državnim odvjetništvom", kazao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Prvi čovjek DORH-a je zabrinut zbog curenja informacija iz tajnog istraživanja.

"Naravno da sam zabrinut i naravno da smatram, ako ćemo biti najblaži, da je to nekorektno, a da ne kažem da je protivno odluci nadležnog Državnog odvjetništva pa samim time i oni koji to čine čine kazneno djelo", kazao je Dražen Jelenić, Glavni državni odvjetnik.

Zbog priče o pokušaju špijuniranja izvješće od SOA-e zatražila je Predsjednica. U slučaju da imaju podatke koji upozoravaju na pripremanje ili počinjenje kaznenog djela o tome moraju obavijestiti i Državno odvjetništvo.

Jelenić kaže kako nisu dobili podatke, a još nema ni rezultata istraživanja protiv Milijana Brkića i ostalih osumnjičenih za tajno praćenje komunikacije četiri oštećenice.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene