Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu katoličkog blagdana Tijelova, svetkovine presvetog Tijela i Krvi Kristove, u Karlovcu je održano svečano euharistijsko slavlje na Trgu bana Jelačića ispred župne crkve Presvetog Trojstva koje je predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.


'Pozvani smo da se kao vjernici i Crkva brinemo oko promicanja zajedništva i solidarsnosti. Osjeća se danas da se pojedinci samo povlače u sebe i ne misle na druge. Pri tom ne mislim čak ni na ono da ne misle one koji su u potrebi ili nevolji. Treba unijeti u naš život i naše djelovanje Boga, kao i u ovoj procesiji, i to kako u privatnom tako i u društvenom životu. Bog uvijek treba imati prednost, jer tamo gdje se Boga časti tamo se i čovjeka poštuje, tamo se i ljudsko dostojanstvo brani,' kazao je Bozanić i pozvao vjernike da za trajanja tijelovske procesije ulicama Karlovca posvijeste tu potrebu.

Vezani članci Ivan Pavao II. Nakon šokantnog dokumentarca Ivan Pavao II. i svećenici pedofili postali su vruća tema Crkva Sveta Mati Slobode Drama u poznatoj zagrebačkoj crkvi: Napao i opljačkao člana vjerske ustanove, nakon uhićenja završio u bolnici

Današnja svetkovina u znaku je otajstva Božje nazočnosti u euharistiji a obilježavaju je poznate tijelovske procesije. Kao i u većini zapadno-europskih zemalja i u Hrvatskoj je ova svetkovina državni blagdan. Prema crkvenom učenju, Tijelovo se slavi u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, odnosno 9. četvrtka nakon Uskrsa. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju