Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borisu Dvorniku je zadrhtala slušalica u ruci kada je čuo glas Bate Živojinovića. A kada mu je stari prijatelj rekao da bi volio da upravo on dođe i bude kraj njega za vrijeme operacije srca za petnaestak dana, Borisu su krenule suze niz lice.


- To je poziv koji se ne odbija, kaže Boris Dvornik za "Blic" i nastavlja sjetnim glasom:

Vezani članci Transplantacija, ilustracija Dar koji život znači: Sven ima samo 15 godina i novo srce - "Na Badnjak će ubuduće slaviti svoj drugi rođendan" Slika nije dostupna Bata Živojinović je bio miljenik kineskog predsjednika

- Nisam mogao ni sanjati da će se tako nešto dogoditi, da će baš mene zvati da budem uz njega kada mu budu ugrađivali premosnicu na srcu. Ali, sada se više ne čudim. Shvatio sam da njemu naše prijateljstvo mnogo znači. Baš kao i meni. Nisam ga vidio 16 godina. Posljednji put smo zajedno bili prije početka rata, ‘90. godine, kada smo zajedno snimali neku seriju ("Hokejaši", op. a.). Ne znam hoćemo li se prepoznati, u dahu priča poznati hrvatski glumac i sjeća se da je Batu upoznao kada je imao 17 godina i pohađao glumačku školu u Novom Sadu.

- Odlazio sam u Beogradsko dramsko gledati Batu, a kasnije, kada sam i sam postao glumac, snimili smo nebrojeno filmova zajedno. Pedeset godina traje naše prijateljstvo. Mi smo obiteljski prijatelji. Moja supruga Diana i njegova Lula bile su velike prijateljice. Bata se našalio kada me je zvao i rekao mi je da ne dolazim bez žene, priča Boris ne krijući uzbuđenje što će poslije toliko vremena vidjeti prijatelja s kojim je za vreme rata, i zbog rata, prekinuo druženje.

- Obojica smo svašta pričali, laprdali... Nešto su mediji preuveličali, nešto i nisu. Ali, da se između nas dvojice nešto strašno desilo, sigurno me ne bi zvao. Pitaju me ljudi plašim li se doći u Beograd i što ako neko nasrne na mene. Ne mislim da će se to dogoditi. Ali, čak i da znam da hoće - opet bih došao! Pa ne mogu ja da zaboravim ovih naših 50 godina. Ovo nije politika, ovo je bolest. Kakav bih ja čovjek bio kada bih mu rekao da ne mogu da dođem. Ništa me ne može spriječiti da vidim Batu. A nek vide i naši i vaši tamo da je prijateljstvo jače od svega - dirljivo kaže Dvornik za kraj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju