Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bata Živojinović dao nam je intervju koji baca novo svjetlo na njegovu nedavnu prepisku s našim preminulim velikanom Borisom Dvornikom. Bata naime tvrdi kako su on i Dvornik u vrijeme rata režirali svoju svađu, a potom i svoje javno pomirenje koje je napravljeno samo, simbolike radi.


Karijeru Velimira Bate Živojinovića zasigurno su obilježile uloge narodnih heroja i bezimenih junaka Drugog svjetskog rata. Gotovo da nije bilo partizanskog filma u kojemu nije imao jednu od glavnih uloga. Glumac se danas prisjeća kako u vrijeme kad su nastajali spomenuti filmovi nije bilo specijalnih efekata pa su se za potrebe snimanja mostovi uistinu rušili eksplozivom, a koristilo se i pravo streljivo.

Vezani članci Tomislav Karamarko Karamarka uznemirio "Tito" u Zagrebu: "Opet… Kontaminirana zona ukrašena je instalacijama Tomaševićevih kanti za smeće" Slika nije dostupna VIDEO Milijunska zemlja oduševljena Titom

'Valter brani Sarajevo' partizanski film snimljen 1972. u Kini je stekao nevjerojatnu popularnost. Tamošnja nacionalna televizija prikazivala ga je iz godine u godinu. Bata Živojinović koji je utjelovio lik Valtera u dalekoj je Kini bio ultimativna zvijezda. Glumac kaže da je bio i miljenik kineskog predsjednika.

Poznatom glumcu Kina je nedavno ponudila i svoje državljanstvo. No Bata ju je sa zahvalnošću odbio jer bi se u tom slučaju morao odreći srbijanskog s obzirom da Kina ne dopušta dvojno državljanstvo.

Na vrhuncu glumačke karijere Batu su obožavali i jugoslavenski političari uključujući i samog Josipa Broza Tita. Više u prilogu IN magazina!

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju