Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Dnevniku Nove TV

Bojan Ivošević o izborima u Splitu: "Nećemo po nekakvim konobama na janjetini dogovarati većine"

S Bojanom Ivoševićem, čovjekom zbog kojeg su i raspisani novi izbori u Splitu, razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Bojan Ivošević, kandidat Centra za dogradonačelnika Splita komentirao je izlaznost glasača do 16:30 koja iznosi tek nešto više od 21 posto.

"Izlaznost je nešto niža, je li do datuma koji je mjesec dana kasnije nego prošle godine, ili je došlo do previranja birača... Sama izlaznost ne znači ništa, samo da dosadašnje ankete ne trebamo uzeti u obzir nego čekati preliminarne rezultate u 21 sat", kazao je Ivošević.

Reporterka Dnevnika Nove TV pitala ga je i čime u šaci drži gospodina Ivicu Puljka

"Mislim da svojom čašću i poštenjem. On mi na neki način drži leđa i potpora mi je u političkoj areni", odgovorio je.

Jurišić ga je pitala i o navodnoj seks aferi i smatra li da bi mu ona mogla naštetiti. 

"Ja kampanju ne bih komentirao, neke stvari koje su neki ljudi radili idu njima na čast. U kampanji smo vrlo jasno komunicirali naše projekte koje želimo ostvariti u iduće tri godine", kazao je.

Neki kažu da Puljku donosite glasove Torcide, što kažete na to, pitala je reporterka, a Ivošević odgovara: "Ne valja miješati nogomet i navijače u političku arenu. Svaki navijač i kao svaki građanin ima svoja politička stajališta. Netko je lijevo, netko je desno", rekao je, na što mu ju Jurišić kazala da se tijekom kampanje slikao na Poljudu. 

Pročitajte i ovo Izlaznost na izborima u Splitu ZA DVA TJEDNA Đogaš ga čeka u drugom krugu, a Puljak je uvjeren u pobjedu: ''Građani Splita su odlučili, izabrali su red umjesto nereda. Split će doživjeti renesansu''

"To su moje privatne stvari, već dugo idem na Hajduka, ne bih todovodio u politički kontekst", kazao je Ivošević. 

Koliko je korektno da ste na izbore išli kako bi se riješili dijela koalicijskih partnera, a već sutra ćete im vjerojatno kucati na vrata da stvorite većinu, pitala je reporterka. 

"Mislim da je to vrlo korektno. Kada nešto ne funkcionira nećemo po nekakvim konobama na janjetini dogovarati većine. Nećemo to raditi na način da DORH ili USKOK istražuje kako je sklopljenja većina. Vraćamo povjerenje biračima i oni će reći čiji je rad bio dobar, a čiji nije", rekao je dodao kako će sastaviti novo gradsko vijeće. 

Ivošević je za kraj poručio kako treba pričekati preliminarne rezultate i vidjeti čiji su birači apstinirali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene