Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"IZ DIŠPETA"

Ivošević: "Kao 'divljak' pozivam sve slične da na dostojanstven način ispratimo finale Kupa u Splitu"

Bojan Ivošević
Bojan Ivošević Foto: DNEVNIK.hr
Bivši splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević u utorak je pozvao sve navijače na dostojanstveno ponašanje na utakmici finala Kupa, koja se u četvrtak igra u Splitu. Zasmetalo mu je i što ga je premijer nazvao "divljakom".

"Jučer me premijer Andrej Plenković više puta nazvao 'divljakom', pa se pripremite na reakciju jednog 'divljaka'. Moja reakcija sigurno neće biti u kulturnom tonu kako Andrej komunicira s Predsjednikom države. Ili kako komunicira njegov kulturni ministar Banožić s Predsjednikom države. Za razliku od njegova ministra Banožića ja kao 'divljak' nikad nisam ni sebi ni nekome bliskome pogodovao ili priskrbio što mi ne pripada, nego sam se još kao aktivist borio za jednako pravo svih građana u korištenju javnog dobra", ustvrdio je u utorak bivši dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević.

"Kao 'divljak' ja nemam pojma kako se postižu standardi koje su uspjeli dosegnuti njegovi stranački kolege i kolegice, vrhunski moralni uzori hrvatskog društva: Ivo Sanader osuđeni ratni profiter, Petar Čobanković gulitelj krumpira za javno dobro, Josipa Rimac, Gabrijela Žalac, Tomislav Tolušić, Josip Aladrović…", dodao je.

Ivošević se u podužoj objavi na Facebooku osvrnuo i na navijačke nerede te iznio vlastito iskustvo iz mladosti, kada je kao 19-godišnji mladić, kakao tvrdi, ni kriv ni dužan bio priveden, da bi ga zatim uoči jedne utakmice napao interventni policajac.

Kao ključni problem navijačkih izgreda Ivošević je naveo činjenicu da  "desetljećima netko namjerno generira atmosferu u kojoj mora prije ili poslije doći do incidenta, kako bi ih mogli koristiti kao dimnu zavjesu za sav kriminal koji tada siđe s naslovnica, jer se javnosti oči mažu problemom navijača".

Pročitajte i ovo Davor Božinović MINISTAR PROZVAO KLUBOVE Božinović o nezapamćenom nasilju na autocesti: "Ovo je prevršilo svaku granicu", oglasio se i glavni ravnatelj policije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUKOB NAVIJAČA I POLICIJE Splitski gradonačelnik: ''Stranka osuđena za korupciju kontrolira sve pore društva. Dio ljudi pukne i na to odgovara nasiljem"

"Da je u subotu stvarna želja uprave Dinama kao organizatora utakmice i policije bila da do nereda ne dođe, u trenutku okršaja na Desincu navijači bi slavili gol Marka Livaje na Maksimiru gdje bi imali mogućnost makar ići na WC, istaknuo je Bojan Ivošević te dodao kako se "divljaci i policajci tuku za sitnu lovu, a kulturna krema društva dobiva ministarske i druge moćne fotelje kako bi se nesmetano materijalno uzdizali".

Ivošević je pozvao na primjereno ponašanje za vrijeme odigravanja nogometne utkamice u četvrtak u Splitu.

"Kao 'divljak' pozivam sve slične da na dostojanstven način ispratimo finale Kupa u Splitu u četvrtak. Kao 'divljak' vas molim da ne radimo nikakav nered koji će na naš klub i njegovu organizaciju utakmice staviti mrlju koju bi mnogi željeli na njemu vidjeti. Da vas to molim kao kulturan čovjek, znam da to ne biste razumjeli, pa vas od srca kao običan 'divljak' molim i pozivam na dostojanstvo, makar i iz dišpeta", zaključio je Ivošević.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene