Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveće ikada zabilježeno

Nevjerojatno prekoračenje: Luđačkom brzinom vozio BMW kroz naselje pa pao u ruke policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci PU zadarske proveli su preventivnu akciju tijekom koje je najveće prekoračenje brzine zabilježeno u mjestu Jasenice, gdje je vozač vozio brzinom od 223 km/h, iako je dopuštena brzina kretanja 50 km/h.

Zadarska policija u srijedu je provela preventivno-represivnu akcija"Brzina-Pretjecanje" tijekom koje je utvrdila 89 prekršaja, od toga njih 68 zbog prekomjerne brzine kretanja.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Policija Teške tjelesne ozljede Pijan pokušao preteći 76-godišnjeg biciklista, udario ga retrovizorom, a onda prebio i pobjegao

Najveće izmjereno prekoračenje brzine utvrđeno je na državnoj cesti D-54 u mjestu Jasenice. Ondje su policajci zaustavili vozača (46) koji je vozio BMW brzinom od 223 km/h, iako je dopuštena brzina kretanja vozila 50 km/h. Drugim riječima, vozač je prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja vozila za 173 km/h.

Zabilježeno prekoračenje ujedno je i najveće prekoračenje brzine ikad zabilježeno na području PU zadarske. Vozač je također prethodno snimljen kako pretječe drugo vozilo na mjestu na kojem je prometnim znakom zabranjeno pretjecanje.

Zbog počinjenih prekršaja vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Neobičnih prometnih prekršaja ovih dana nije nedostajalo ni u Zagrebu. Naime, policija je u nedjelju uhitila vozača (33) koji je počinio niz prometnih prekršaja. Taj je vozač bježeći od policije, prolazio kroz crveno svjetlo, vozio po traci za javni prijevoz, prešao punu crtu te naposljetku sletio s ceste.

Nakon toga je izašao iz automobila te počeo bježati, ali je ubrzo uhvaćen. Odveden je na Prekršajni sud te mu je izrečena kazna od 83.000 kuna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene