Patrola s ophodnjom PU zadarske, 15. 7. 2011. (Foto: Filip Brala/PIXSELL)
Patrola s ophodnjom PU zadarske, 15. 7. 2011. (Foto: Filip Brala/PIXSELL)

Policajci PU zadarske proveli su preventivnu akciju tijekom koje je najveće prekoračenje brzine zabilježeno u mjestu Jasenice, gdje je vozač vozio brzinom od 223 km/h, iako je dopuštena brzina kretanja 50 km/h.


Zadarska policija u srijedu je provela preventivno-represivnu akcija"Brzina-Pretjecanje" tijekom koje je utvrdila 89 prekršaja, od toga njih 68 zbog prekomjerne brzine kretanja.

Vezani članci Turisti u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) "Ako ima njih osam, a naruče tri pizze i jednu litru negazirane ili gazirane vode, moramo prijeći preko toga" Žena šeta psa po autocesti (Foto: Dnevnik.hr) Bizarni razlozi za zaustavljanje vozila na autocestama i u tunelima: Snimanje selfija, šetanje psa...

Najveće izmjereno prekoračenje brzine utvrđeno je na državnoj cesti D-54 u mjestu Jasenice. Ondje su policajci zaustavili vozača (46) koji je vozio BMW brzinom od 223 km/h, iako je dopuštena brzina kretanja vozila 50 km/h. Drugim riječima, vozač je prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja vozila za 173 km/h.

Zabilježeno prekoračenje ujedno je i najveće prekoračenje brzine ikad zabilježeno na području PU zadarske. Vozač je također prethodno snimljen kako pretječe drugo vozilo na mjestu na kojem je prometnim znakom zabranjeno pretjecanje.

Zbog počinjenih prekršaja vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Neobičnih prometnih prekršaja ovih dana nije nedostajalo ni u Zagrebu. Naime, policija je u nedjelju uhitila vozača (33) koji je počinio niz prometnih prekršaja. Taj je vozač bježeći od policije, prolazio kroz crveno svjetlo, vozio po traci za javni prijevoz, prešao punu crtu te naposljetku sletio s ceste.

Nakon toga je izašao iz automobila te počeo bježati, ali je ubrzo uhvaćen. Odveden je na Prekršajni sud te mu je izrečena kazna od 83.000 kuna.