Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MONSTRUM

Bjelovarsko tužiteljstvo traži veću zatvorsku kaznu za osuđenog pedofila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru tražit će veću kaznu žalbom na presudu kojom je na 19 i pol godina zatvora osuđen 68-godišnjak zbog spolnog zlostavljanja djeteta mlađeg od 15 godina, dok za preostalo četvero osuđenika nije tražilo povećanje zatvorskih kazni.

Bjelovarsko tužiteljstvo na svojim je mrežnim stranicama najavilo kako će se žaliti na presudu kojom je Županijski sud u Bjelovaru 68-godišnjaka, kao prvooptuženog, proglasio krivim i izrekao mu jedinstvenu kaznu od 19 godina i šest mjeseci zatvora.

Sud mu je utvrdio počinjenje više teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, šest kaznenih djela upoznavanja djece s pornografijom te dva zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od petnaest godina na štetu troje djece. Uz 68-godišnjaka, osuđene su još četiri osobe.

Drugooptužena 41-godišnjakinja i trećeoptuženi 57-godišnjak proglašeni su krivima za povredu djetetovih prava na štetu jednog djeteta, te su osuđeni svaki na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Srpska državljanka u dobi od 50 godina i petooptuženi 50-godišnji hrvatski državljanin osuđeni svaki na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije i pol godine, pod krivnjom za povrede djetetovih prava u odnosu na dvoje djece te u odnosu na jedno dijete.

Pročitajte i ovo Ilustracija HOROR U OBITELJI ''O tome svi šute, a ona je ucijenjena zastrašivanjem'': U dijelovima Hrvatske sve je više spolnog zlostavljanja djece

Pročitajte i ovo Sven Messner Osuđeni nekrofil Stravičan zločin: Pozvao djevojčicu (6) u svoj dom pa joj prerezao grkljan i silovao je nakon smrti

Iz bjelovarskog Županijskog državnog odvjetništva žalili su se samo na kaznu prvookrivljenog, ne i za ostale optuženike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene