Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U bjelovarskoj bolnici danas dramatično. Ravnatelj je hodao sa zaštitarima, a četvorica kirurga dobila su otkaze.


Podsjetimo prije mjesec dana desetorica kirurga tražila su pod prijetnjom kolektivnog otkaza da se objavi natječaj za novoga ravnatelja. Natječaj je objavljen, no nije svim kirurzima prihvaćeno povlačenje odluke o otkazu.

Vezani članci Ivica Puljak Puljak o zapošljavanjima bez natječaja: ''Čovjek je bio član HDZ-a i Nadzornog odbora Čistoće'' Slika nije dostupna Bjelovar: Kirurzi su na poslu ali ne rade, raspisan novi natječaj

Bjelovarski kirurzi s novinarima su danas komunicirali preko prozora. Zaštitar na ulazu pazio je i da novinari ne uđu u bolnicu. 'Samo po svojem naređenju radim, ništa drugo!', rekao nam je zaštitar, a naređenje je bilo od vd. ravnatelja Davorina Diklića. Njemu je deset kirurga prijetilo kolektivnim otkazom ako se ne pokrene natječaj o izboru novog ravnatelja i natječaj je objavljen.

'Mi povlačimo svoj potpis o prekidu radnog odnosa jer je zadovoljeno zahtjevu, jer je raspisan natječaj za ravnatelja', ističe kirurg dr. Željko Štivić. Iako su se povukli, ravnatelj Diklić četvorici je kirurga dao otkaz. 'Otkazi su napisani i nama su poslani na kućne adrese', kaže Štivić. Ravnatelj Diklić nije htio pred kamere. U telefonskom nam je razgovoru sve potvrdio. Kaže, ostalih 6 kirurga na vrijeme je povuklo potpis s prijetećeg dokumenta o kolektivnom otkazu i ostalo na poslu. Nimalo ugodna atmosfera u bjelovarskoj bolnici se nastavlja. Nadamo se samo da to neće osjetiti i pacijenti.