Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišla četvrtina stanovnika

Bizaran slučaj u Slavoniji: Sukob, sudski sporovi i bageri zbog osam parkirnih mjesta - "To je presmiješno"

Aktualno Galerija Parking Parking Foto: DNEVNIK.hr Garaža - 3 Garaža - 3 Foto: DNEVNIK.hr Garaža - 2 Garaža - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Garaža - 1 Galerija 1/4 >>
Dok iz godine u godinu gube stanovnike, u Županji se bave uvođenjem naplate parkiranja ispred Doma zdravlja, škole, pa i Centra za socijalnu skrb koji je i sudjelovao u izgradnji parkirališta. Sve je dovelo do bizarnog sukoba, sudskih sporova i prijetnji bagerima. Stanovnici, istodobno, grcaju u stvarnim problemima, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Bageri u četvrtak ipak nisu srušili garaže županjskog Centra za socijalnu skrb. Iako ih Centar uz usmeni dogovor s Gradom koristi gotovo 20 godina, vlasnik čestice iznenada ih je odlučio ukloniti.

Pročitajte i ovo Njemačka vozila Mnoge čudi zašto to čini Mladić ima neobičan hobi: Prijavljuje prekršitelje, a zbog tih kazni već su platili više od 140.000 eura Tomislav Tomašević Bez privatnih investicija Sve o novom projektu garaže u Klaićevoj: "Gotovo će se poduplati kapacitet parkirnih mjesta u središtu grada"

"Zato što je prostornim planom na ovoj čestici predviđena cesta", kazala je savjetnica u Gradu Županji Sanja Šarčević.

No, prostorni plan star je 15 godina, a projekt za cestu još ne postoji.

"Isključivo pokazivanje mišića jer da nismo tražili ocjenu zakonitosti, mi bi i dalje imali suglasnost Grada za korištenje ovoga", smatra ravnatelj CZSS Županja Saša Užarević.

Svemu je prethodila odluka gradonačelnika o početku naplate parkirališta ispred Centra za socijalnu skrb. Istog parkirališta koje su Grad i Centar prije 16 godina zajedno izgradili upravo za potrebe Centra.

"Ja sam Upravnom visokom sudu Republike Hrvatske podnio zahtjev za ocjenu zakonitosti odluke gradonačelnika", navodi Užarević.

Gradonačelnik nije htio pred kamere

Gradonačelnik nije želio pred kamere, preko svoje pravnice poručio je da je sve po zakonu. "Ugovor je u cijelosti ispoštivan i s ovom naplatom parkirališta se ni u čem ne krše ugovorne odredbe", rekla je Šarčević.

Spor zbog osam parkirnih mjesta, građani smatraju bizarnim. Jasenka iz Županje je rekla: "To je presmiješno".

U posljednjih 10 godina Županja je izgubila jednu četvrtinu stanovnika. 2011. u tom je gradu živjelo oko 12.000 stanovnika, danas ih je malo više od 9000.

"Nema radnih mjesta i bilo bi… nego tu, parkiranja i svađe", rekla je Marta iz Županje.

"To nije na prvom mjestu u svakom slučaju. Ja, primjer, imam tri sina koja su u Irskoj, jel vam imam što još pričati?", dodala je Jasenka.

Bolja prometna regulacija, smatraju Županjci, neće ih vratiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene