Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEKAD STRATEŠKA INVESTICIJA

Gdje je zapelo? Ekipa Dnevnika Nove TV istražila je što se događa s kompleksom Kupari

Aktualno Galerija Investicije - 4 Investicije - 4 Foto: DNEVNIK.hr Investicije - 3 Investicije - 3 Foto: DNEVNIK.hr Investicije - 2 Investicije - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Investicije - 1 Galerija 1/4 >>
Investicije u turizmu - uvijek zvuče obećavajuće. Ekipa Nove TV godinama obilazi ruševine na jugu Hrvatske koje su već trebale biti luksuzni hoteli. Jedna od njih je i kompleks Kupari, za koji je krajem godine osnovano novo povjerenstvo, a na čelu mu je bivši ministar Darko Horvat, koji je trenutno u pritvoru. Reporterka Paula Klaić Saulačić još jednom je obišla Dubrovnik i Župu dubrovačku.

Reporterka Nove TV Paula Klaić Saulačić istražila je što se događa s kompleksom Kupari u Župi dubrovačkoj.

Vladina strateška investicija još od 2017. godine - vrijedna je više od 400 milijuna kuna.

Ulagač u projekt bio je u partnerstvu s Agrokorom, čiji je slom zaustavio sve aktivnosti vezane uz hotel koji je trebao imati 600 smještajnih jedinica.

"Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je obaviješteno kako je došlo do privremenog prekida aktivnosti na razvoju projekta, primarno zbog razrješavanja vlasničkih odnosa. Dinamika i rokovi realizacije strateških projekata ovise o prilikama i poslovnim planovima investitora", poručuju iz resornog ministarstva.

Kupari - jedna od najpoznatijih ratnih ruševina - u isto vrijeme turistička ratna atrakcija za turiste i sramota hrvatske države. Početak na radu projekta najavljivao se još u 2018. godini.

Prošle godine u priču ulaze i singapurska tvrtka koja je kupila 50 posto udjela u kompaniji koja je Kupare dobila u koncesiju na 99 godina.

Projekt je dobio i novo povjerenstvo - na čelu kojeg je ministar nadležan za državnu imovinu - sada već bivši ministar Darko Horvat.

Silvio Nardeli, načelnik općine Župa dubrovačka kaže kako je veljača ove godine rok za izradu projektne dokumentacije, s tim da postoji mogućnost produljenja roka. Odluku treba donijeti Vlada, odnosno povjerenstvo. Nardeli vjeruje da će do toga doći.

Rušenje hotela Belveder najavljivalo se za zimu 2017. godine - a otvaranje krajem 2019. godine. Hotel je dobio i arhitektonsko rješenje i najavljivao se kao jedan od luksuznijih u Hrvatskoj - no sve je zapelo na pomorskom dobru.

Pročitajte i ovo Dogovoreni posljednji detalji o projektu Kupari (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Projekt Kupari Dogovoreni posljednji detalji: Kreće realizacija investicije vrijedne 100 milijuna eura

Pročitajte i ovo Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Investicijske trakavice Zapelo ulaganje u Kupare od 100 milijuna kuna: Za danas zakazan sastanak u Banskim dvorima

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika pojašnjava kako će to biti završeno kroz 15 do 20 dana. Na pitanje je li sve moglo ići brže, odgovara:

"Moglo je brže, nije do nas, mi nismo ti koji definiraju granicu pomorskog dobra. Jasna je Vlada RH i Državno odvjetništvo", poručio je.

Investicije u turizmu magične su riječi vladajućih za uzlet hvatskog gospodarstva.

A ruševine stoje - više ne samo kao podsjetnik na ratnu prošlost već kao svjedok stvarne investicijske klime u Hrvatskoj. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene