Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Imunološki zavod jedna je od 20 tvrtki od strateškog interesa za Hrvatsku, no ona je od nedavno u stečaju. O svemu je prvi puta progovorio i bivši direktor Imunološkog zavoda Davorin Gajnik.


Nad Imunološkim zavodom otvoren stečaj 20. prosinca, a stečajna upraviteljica Branka Malbašić u tvrtku je ušla 7. siječnja, dok su radnici bili na godišnjem odmoru.  U međuvremenu je bivši direktor Zavoda Davorin Gajnik 31. prosinca uložio žalbu na otvaranje stečajnog postupka, iako je on sam podnio zahtjev za otvaranje stečaja 28. kolovoza prošle godine.

Bivši direktor je za Dnevnik Nove TV kazao kako je 'stečaj pokrenut iz razloga što Zavodu prijeti buduća nelikvidnost te zbog toga što proizvodnje nema pa nema ni novih prihoda'.

Vezani članci Regionalna hladanjača koja će se graditi u Slavoniji - 1 Investicija od 80 milijuna kuna: Slavoncima napokon ispunjavaju davno dano obećanje Slika nije dostupna Radnice Trimota još čekaju novce

Istaknuo je i da je na situaciju dugo upozoravao vladajuće. 'Desetljećima Imunološki zavod nije ulagao u razvoj, nego se živjelo samo za danas. Danas dobijemo plaću, nije nas briga za suitra. U jednome trenutku do je sve došlo na naplatu', kazao je Gajnik.

Ministarstvo gospodarstva: Nisu stečeni uvjeti za stečaj Imunološkog

Podsjetimo, Ministarstvo gospodarstva oglasilo se o stanju u Imunološkom zavodu. Stečajni postupak je, kažu, pokrenut bez znanja Nadzornog odbora Imunološkog zavoda.

'Očekujemo da će visoki trgovački sud prekinuti stečajni postupak, jer nisu ni stečeni uvjeti za pokretanje toga postupka. Također, očekujemo da će se restrukturiranje Imunološkog zavoda uspješno obaviti i završiti u okviru plana restrukturiranja', priopćili su iz Ministarstva.

Ministarstvo gospodarstva očekuje i da Imunološki zavod zadrži svoju osnovnu djelatnost koja je od strateškog interesa za RH, kao i adekvatan broj zaposlenih.

Cijelu priču donosimo u Dnevniku Nove TV u 19:15!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook