Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjednica Optužnog vijeća odgođena je kako bi se moglo odlučiti o njegovom zahtjevu.


Bivši dekan splitskog Pravnog fakulteta Boris Buklijaš, kojeg Uskok tereti da je tom fakultetu prouzročio milijunsku štetu, zatražio je danas izuzeće zagrebačkog Županijskog suda, dok su njegovi suoptuženici u razdvojenom postupku priznali krivnju i nagodili se na kazne.

Vezani članci Nova državna odvjetnica položila prisegu Glavna državna odvjetnica napokon pred medijima: "Hrabro smo zagrizli u borbu s korupcijom, a sad nas umjesto pohvala kritiziraju" U požaru je stradao veći broj pomoćnih prostorija svetišta, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao čitav U velikom požaru u svetištu izgorjele brojne prostorije, ali ostao je jedan detalj: "Zanimljivo je da je plastični kip netaknut"

Boris Buklijaš je zatražio izuzeće svih sudaca zagrebačkog Županijskog suda te državnih odvjetnika pa je sjednica Optužnog vijeća odgođena kako bi se moglo odlučiti o njegovom zahtjevu.

O Buklijaševom zahtjevu za izuzećem predsjednika tog suda Ivana Turudića odlučivat će Vrhovni sud kako bi Turudić potom mogao odlučivati o ostalim zahtjevima za izuzećem sudaca.

Bivši dekan splitskog Pravnog fakulteta na udaru USKOK-a

Ostali suoptuženici protiv kojih je postupak danas razdvojen, priznali su krivnju za pomaganje u zlouporabama te su se nagodili na zatvorske kazne ili kazne zatvora koje su im zamijenjene radom za opće dobro.

Ivanu Nikoliću i Renatu Doždoru jednogodišnja zatvorska kazna zamijenjena je radom za opće dobro, dok je Branko Perica osuđen na deset mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Osim toga, Nikoliću je oduzeta imovinska korist od oko 300.000 kuna, a Doždoru od 92.000 kuna.

Split: Bivši dekan ispitan i pušten na slobodu

Borisa Buklijaša tereti se da je Pravnom fakultetu prouzročio milijunsku štetu lažiranjem putnih naloga, korištenjem službenog terenskog vozila za privatne svrhe, ali i napuhavanjem cijene radova na fakultetskoj zgradi, pri čemu je navodno pogodovao obrtima i tvrtki svojih suoptuženika.

Bio je i član Državnog sudbenog vijeća, a iz tog tijela koje imenuje i razrješuje suce te odlučuje o njihovoj stegovnoj odgovornosti isključen je u veljači, više od pola godine nakon što je uhićen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook