Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postala je posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Galerija


Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od 1. ožujka pridružila se Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Tamo je od početka ovog mjeseca zaposlena kao Posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte. "Grabar-Kitarović podržat će ZŠEM-ovu ambiciju dodatnog širenja međunarodne suradnje i još aktivnijeg angažmana na međunarodnim projektima", stoji u objavi škole.

Vezani članci Kuhinja, ilustracija Sezonski posao u Hrvatskoj - odlična ponuda ili prilika za iskorištavanje radne snage? Provjerili smo što o tome misle građani Seksualni radnici opet mogu na posao u Nizozemskoj Od ovog tjedna na posao se vraćaju seksualni radnici u Nizozemskoj

"Kolinda Grabar-Kitarović lani je postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora pa će tako aktivno sudjelovati i u novom Erasmus projektu koji predvodi ZŠEM. Međunarodni konzorcij za ovaj projekt čine dva elitna sveučilišta – Stockholm School of Economics te njemački WHU – Otto Beisheim School of Management & Euromasters, kao i četiri olimpijska odbora iz regije.

Veselimo se suradnji na brojnim projektima i prilici za naše studente koji će moći učiti iz bogatog i vrijednog iskustva koje je Kolinda Grabar-Kitarović stekla na prethodnim pozicijama", napisali su na svojim stranicama.

"U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorile su prostor za našu suradnju.

Ona počinje s projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša. Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni, što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu", napomenula je Grabar-Kitarović.