Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG EFONDOVA

"Razvlačit ćemo te po blatu" - Tramišak objavila da se ostvaruju prijetnje, oglasio se i novi ministar: "Situacija je malo napuhana"

Nataša Tramišak, bivša ministrica, objavila je kako se ostvaruju prijetnje koje su joj upućene na račun eFondova. O svemu se oglasio i novi ministar Šime Erlić.

Bivša ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak objavila je na svojoj stranici na Facebooku kako se ostvaruju prijetnje koje su joj upućene.

"Razvlačit ćemo te po blatu! Prijetnja je koja se ostvaruje pisanjem laži o javnim osobama, političarima. Nisam zastrašena, naprotiv. O softveru eFondovi i problemima koje sam zatekla u istome, od najbržeg prsta do izloženosti osobnih podataka svih korisnika, mediji su već izvještavali, a sami korisnici softvera i bespovratnih EU sredstava dostavljali im dokaze", stoji u objavi.

Nataša Tramišak Objava Nataše Tramišak (Foto: Screenshot/Facebook/Nataša Tramišak)

"O pokrenutom procesu 2019. godine, tko softver održava, kakvi su ugovori potpisani tih godina na iznose veće od 32 milijuna kuna i radi čega održavanje softvera do datuma mog odlaska s mjesta ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU nije ministarstvo plaćalo nikome, čak niti Fini (sve je ostalo na 0,00 kn izvršavanja tijekom tih 18 mjeseci), te kako softver nije u nikakvom problemu za održavanje, već ga se takvim želi prikazati, obavijestila sam nadležna istražna tijela, i o samom softveru i DORH o prijetnjama", napisala je Tramišak.

"Iako više nisam na dužnosti ministrice, nadam se da imam pravo na zaštitu kao i svaki drugi građanin ove države jer ovo je bila tek prva izgovorena prijetnja, ali prijetnja koja se ostvaruje. To je sve što mogu sada reći", zaključila je.

Novi ministar: "Situacija je malo napuhana"

Aktualni ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić komentirao je objavu Nataše Tramišak. "Nitko iz ministarstva to ne radi. Situacija je malo napuhana s te strane", rekao je Erlić.

Erlić  je komentirao činjenicu da sustav eFondovi, inače namijenjen financijskom praćenju provedbe projekata financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, ne radi zbog prebacivanja Hrvatske na euro.

Pročitajte i ovo Nataša Tramišak podnijela zahtjev Potvrđeno kamo nakon smjene želi bivša ministrica Tramišak

Pročitajte i ovo Ivan Anušić Uzburkane strasti u HDZ-u Anušić nakon smjene Tramišak: "To je bilo nepotrebno. Ali reterirao nisam"

"Imamo garanciju Fine da će sustav nastaviti funkcionirati do kraja siječnja. Informatičari daju sve od sebe da se otklone svi problemi. ne bih rekao da je itko kriv. Projekti se normalno i regularno provode premda je sustav izvan snage dok se ne prebaci na euro. Svi oni koji trebaju svoje izvješće, njima je produljen rok od mjesec dana i nisu oštećeni", rekao je Erlić.

"Ne bih ja rekao da je to ikakav nered. To je situacija koju samo treba razriješiti. Kompleksna situacija s informatičkim sustavima", zaključio je Erlić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene