Psi jednog vlasnika u Bistrincima kraj Valpova, jučer su napali i izgrizli 13-godišnju djevojčicu i jednog starijeg muškarca.


Otac djevojčice Karle ispričao je za Dnevnik.hr kako su je susjedovi stafordski terijeri napali jučer ujutro prije odlaska u školu. Kako su vrata dvorišta vlasnika pasa bila otvorena, životinje su izašle van i počele trčati prema 13-godišnjoj djevojčici. Ubrzo su je počeli gristi, a njezin bespomoćni vrisak čuo je upravo otac koji se nalazio u kući.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija privela Čeha (28): Napao sunarodnjakinju, razbio joj mobitel i ozlijedio nju i dva policajca Suzavac, ilustracija Policajci devetogodišnjakinji stavili lisice i pošpricali je suzavcem: ''Ponašaš se kao dijete! Ovo ti je posljednja šansa''

Priskočio joj je u pomoć i odveo na Hitnu u Osijek. Završila je na traumatološkom odjelu bolnice u Osijeku, a ondje je ustanovljeno kako ima sedam ugriznih rana od kojih je tri trebalo šivati. Djevojčica je nakon saniranja rana upućena na kućnu njegu i mora mirovati.

Slučaj je prijavljen policiji, a na teren je izašao i veterinarski inspektor.

Psi zaklali kozu, grizli ljude i druge pse...

Isti psi jučer, nešto kanije, oko 13 sati napali su još jednog stanovnika Bistrinaca s kojim smo razgovarali, a koji je htio ostati anoniman. 'Dok sam prolazio ulicom, napala su me četiri stafordska terijera. Izgrizli su me po rukama i nogama. Jedva sam pobjegao', ispričao je za Dnevnik.hr. Radi se o četiri psa, dva su stara pet ili šest godina, a dva nekoliko mjeseci.

Uspio je pobjeći u obližnje dvorište svoje kćeri. U njezinoj kući, koja se nalazi u blizini kuće vlasnika pasa, živi troje maloljetne djece. Gospodin iz Bistrinaca rekao je da se sada boji za njih. Međutim, psi će vjerojato vlasniku biti oduzeti.

Tomislav Sauer, veterinarski inspektor iz Valpova potvrdio nam je da je izašao na teren te je utvrdio da dva psa koja su napala ljude, nisu cijepljena. 'Ti psi se na takav način ne mogu držati i najvjerojatnije je da će vlasniku biti oduzeti', rekao je Sauer za Dnevnik.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook