Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje javnosti

Biskupi zabrinuti: Javno dobro nije na prvom mjestu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" izražava zabrinutost stanjem u hrvatskom društvu.

Hrvatska biskupska konferencija ističe kako javno dobro još uvijek nije na prvom mjestu, te da bi se ozdravljenje društva trebalo voditi po principu socijalnog nauka Crkve.

Pročitajte i ovo Mate Uzinić Nakon niza skandala Hrvatska biskupska konferencija izdala priručnike za zaštitu od seksualnog zlostavljanja: Pogledajte što je u njima Slika nije dostupna Obljetnica pada Borova naselja Biskup Vlado Košić: Svi se trebaju ujediniti u istini

Biskupi u izjavi napominju kako građani od Sabora i Vlade imaju pravo očekivati da prestanu nuditi na prodaju javno dobro. O pitanju javne odgovornosti treba omogućiti javnu raspravu, jednako kao i referendum, stoji u izjavi. 

'Zabrinuti smo u ovom trenutku za razvoj našeg hrvatskog društva u kojem još uvijek bonum commune, javno dobro kojeg bismo trebali svi promicati nije na prvom mjestu', kaže Mons. Vlado Košić, HBK.

'Etički je ispravno ne zaboraviti da ovaj naraštaj nema pravo ugroziti budućnost naraštaja koji dolaze', rekao je član komisije Neven Šimac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene