Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biskup Milovan

'Kako je dobro čuti dobre vijesti, tako i loša vijest uzdrma danas kada zlo javno paradira'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako nijednom riječju njie spominjao samostan Dajlu, iz propovijedi porečko-pulskog biskupa Ivana Milovana neki su sigurno pokušavali iščitali poruku.

Nakon šutnje Biskup Ivan Milovan obratio se vjernicima. 'Kako je dobro čuti dobre vijesti i radosti, tako loša vijest pogađa svakoga i lako nas uzdrma, danas kada u jednom vremenu tako izazovnom, tako duhovno napetom živimo i vidimo kako se zlo čak više i ne skriva, nego i javno paradira.', rekao je biskup Milovan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vatikan Papa prihvatio ostavku mons. Ivana Milovana Slika nije dostupna Pritisci iz Vatikana EKSKLUZIVNO Slučaj Dajla: Biskup Ivan Milovan podnosi ostavku!

U vremenu punom duhovnih preispitivanja pozvao je vjernike na hrabrost i ustrajnost u vjeri. 'Đavo često smatra da je u svijetu preko nekih režima, preko nekih ljudi, preko nekih sila u našem srcu, zna izvolijevati pobjedu na svoj način, misli da je svijet njegov'.

Naposljetku je, kaže Biskup, ionako sve u Božjim rukama. 'O životu za koji Bog sprema svakom čovjeku, o sudbini koja je u konačnici u ruci Božjoj, sudbina svakoga od nas, pa iako prolazimo kroz križeve i čeka nas sve trenutak smrti, evanđelje preko lika Marijina govori nam o radosti'.

Vjernici, koji su napunili crkvu do posljednjeg mjesta, glasno su izrazili potporu svojem biskupu. Nadaju da će se problemi oko crkve što prije pozitivno riješiti. Propovjedi svojeg biskupa žele pohoditi do daljnjega i na istom mjestu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene