Nada Murganić je rođena 14. siječnja 1958 godine u Karlovcu. Njen službeni životopis kaže da je na zagrebačkom Pravnom fakultetu završila je studij za socijalni rad i stekla zvanje diplomirane socijalne radnice.


U Saboru je Nada Murganić branila boje HDZ-a u dva mandata. Doduše, oba puta je u saborsku fotelju uskočila kao rezerva s klupe.

Vezani članci Marko Filipović - 1 Grad koji teče ima novog gradonačelnika: Dijete Kantride zaljubljenik je u more, a ljubav prema politici rodila se još na fakultetu Ivan Radić - 3 Ivan Radić preuzima palicu u rodnom gradu: Ne propušta priliku navijati za omiljene osječke nogometaše, a sada je i sam odigrao najvažniju utakmicu

Tako je u sedmom sazivu Sabora njen mandat započeo 31. siječnja 2014. i to kao zamjenici današnjeg predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, kojemu je tada draža bila klupa Europskog parlamenta.

Drugi put je u Sabor ušla kao zamjenica Damira Jelića, karlovačkog gradonačelnika.

„O njoj mogu govoriti samo lijepe stvari. Humani posao kojim se bavi najbolje govori o kakvoj je osobi riječ“, pričao je o svojoj stranačkoj kolegici Jelić u svibnju 2010. godine, kada je postala predsjednica karlovačkog Gradskog vijeća.

Murganić je i dugogodišnja ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sveti Antun u Karlovcu za što mjesečno prima plaću od gotovo devet tisuća kuna.

Da je razgovarala s Plenkovićem o ministarskom mjestu potvrdila je i medijima prije nekoliko dana, ali je tvrdila da ne zna hoće li je odabrati. No, već i poziv na razgovor za nju je bilo, kako je rekla, priznanje da je njen „profesionalni, društveni pa i politički rad bio prepoznatljiv“.

U predizbornoj kampanji prošle godine bavila se uglavnom ministarstvom kojim je tada šefovala SDP-ova Milanka Opačić, tvrdeći da socijalna politika ne postoji te da se s korisnicima socijalne skrbi tek eksperimentira. „Donijela je zakone kojima omogućuje političko zapošljavanje, što pokazuje podatak da se broj zaposlenih u sektoru socijalne skrbi povećao pet puta“, kritizirala je tada Murganić.

Podaci u njenoj imovinskoj kartici kažu da posjeduje stan u Karlovcu od 70 četvornih metara vrijedan 375 tisuća kuna, kojeg je naslijedila. Vlasnica je i apartmana od 27 četvornih metara u Karlobagu vrijednog 200 tisuća kuna. Njen suprug je vlasnik stana od 62 četvorna metra vrijednog 360 tisuća kuna, a koji je kupljen za gotovinu. Navela je i garažu vrijednu 75 tisuća kuna.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju