Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva

DP-ovac koji je ponosno objavio prijavu protiv Plenkovića postao je ministar: Tko je Josip Dabro?

Josip Dabro
Josip Dabro Vlado Kos/Cropix
Aktualno Galerija Josip Dabro Josip Dabro Foto: Vlado Kos/Cropix Josip Dabro u Saboru Josip Dabro u Saboru Foto: Goran Mehkek/Cropix Josip Dabro - 2 Josip Dabro - 2 Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Josip Dabro - 3 Galerija 1/4 >>
Tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro po struci je kineziolog koji iza sebe ima sportsku karijeru. Od petka je i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Josip Dabro rođen je u Beogradu 1983. Magistar je kineziologije, a diplomirao je 2019. na Edukacijskom fakultetu u Travniku. Prije toga, 2012. stekao je zvanje prvostupnika sportskog trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Od 2007. obavljao je razne dužnosti. Deset je godina bio član stožera Hrvatske kickboksing reprezentacije i suradnik u gradu Otoku. Od 2017. do 2021. bio je zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije.

Od 2020. upravitelj je zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, od 2021. asistent  voditelja unaprjeđenja prodaje u vukovarskoj tvrtki Filir, koja se bavi uvozom i trgovinom proizvoda stranih tvrtki.

2023. postao je glavni tajnik Domovinskog pokreta te je predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitajte i ovo Josip Dabro Sastavljanje saborske većine Glavni tajnik DP-a o pregovorima s HDZ-om: "Oko točke loma smo se dogovorili"

Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva ima sportsku povijest. Dugogodišnji je amaterski i profesionalni kickboksač te sportski trener. Od 2014. do 2018. bio je i član Izvršnog odbora Hrvatskog kickboksing saveza.

Doticaj sa sektorom poljoprivrede, šumarstva i ribarstva bilo je njegovo četverogodišnje sudjelovanje (2017. – 2021.) u Upravnom odboru Drvnog klastera Slavonski hrast osnovanog 2010.

Krajem ožujka ponosno je na profilu na Facebooku objavio da je Domovinski pokret protiv šefa Vlade Andreja Plenkovića podigao kaznenu prijavu. Prijavili su ga jer su smatrali da Andrej Plenković omogućava ilegalne migracije u Hrvatskoj.

"Sa svoje strane poduzimamo i tek ćemo, u danima koji slijede, poduzeti sve potrebne mjere da ovo zlo koje potiče i provodi Plenković i njegovi pomagači na štetu svih građana RH zaustavimo", napisao je tada Dabro.

Otac je troje djece.

Na krizmi njegova sina tijekom parlamentarnih pregovora našao se i HDZ-ov ministar Ivan Anušić.

Aktualno Tko je novi ministar turizma? Renta vilu od pola milijuna eura i na njoj masno zarađuje. Ima dva automobila, gumeni čamac, dionice... Tvrđava kod Klisa Tvrđava kod Klisa Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix Design Villa Clavis-Brand Design Villa Clavis-Brand Foto: Booking/Screenshot Design Villa Clavis-Brand Design Villa Clavis-Brand Foto: Booking/Screenshot Tonči Glavina - 1 Tonči Glavina - 1 Foto: Luka Gerlanc/Cropix Tonči Glavina - 2 Tonči Glavina - 2 Foto: Jure Miskovic/Cropix +1 Tonči Glavina - 3 Hrvatska Tko je novi ministar turizma? Renta vilu od pola milijuna eura i na njoj masno zarađuje. Ima dva automobila, gumeni čamac, dionice... 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene