Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novo ime u vladi

Tko je novi ministar turizma? Renta vilu od pola milijuna eura i na njoj masno zarađuje. Ima dva automobila, gumeni čamac, dionice...

Tonči Glavina - 1
Tonči Glavina - 1 Luka Gerlanc/Cropix
Aktualno Galerija Tvrđava kod Klisa Tvrđava kod Klisa Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix Design Villa Clavis-Brand Design Villa Clavis-Brand Foto: Booking/Screenshot Design Villa Clavis-Brand Design Villa Clavis-Brand Foto: Booking/Screenshot Tonči Glavina - 1 Tonči Glavina - 1 Foto: Luka Gerlanc/Cropix +2 Tonči Glavina - 2 Galerija 1/7 >>
Tonči Glavina novi je ministar turizma i sporta. Funkcija mu neće biti strana jer je dosad bio na poziciji državnog tajnika u tom ministarstvu, a od turizma godišnje zaradi gotovo 60 tisuća eura.

Tonči Glavina rođen je 1980. u Splitu. Završio je diplomski studij poslovne ekonomije i marketinga na američkom koledžu Wesley, a potom je na istome koledžu upisao i završio i magisterij iz Poslovne ekonomije, smjer izvršnog menadžmenta i strateškog poslovnog upravljanja. Tijekom studentskih dana bio je pripravnik u marketingu i menadžmentu te voditelj studentskog doma.

Krajem studija, od 2004. dvije je godine bio član upravnog odbora Hrvatsko-američke udruge (Croatian American Association) te je tri godine bio i u upravi Grupe 100 i tako bio u prilici zalagati se u američkom kongresu o temama važnima za Hrvatsku i sudjelovati u okupljanju hrvatskih poduzetnika u dijaspori.

U SAD-u se zadržao do 2007., a nakon što je dvije godine radio kao projektni menadžer, vratio se u Split, gdje je sljedećih deset godina, do 2017., bio direktor strateškog upravljanja u obiteljskoj tvrtki Eklata, turističkoj agenciji specijaliziranoj za turizam djece i mladih, a čiji je vlasnik bio njegov otac. Tvrtku danas vodi njegov brat Jurica.

Tri je godine, od 2014. paralelno bio i direktor Poduzetničkog inkubatora Klis te je sudjelovao u obnovi tvrđave kod Klisa.

Tonči Glavina - 1 Tvrđava kod Klisa Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix

Od 2012. do danas član je Odbora za turizam HDZ-a, a od 2014. do 2017. bio je i predsjednik Odbora za turizam splitskog HDZ-a.

Od 2014. također je i predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika splitskog HDZ-a.

Od 2017. državni tajnik

Glavina je od 2017. do 2024. bio državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta te je ministrici Nikolini Brnjac bio prvi suradnik. U tom je razdoblju postao član Predsjedništva Županijskog odbora splitskog HDZ-a, a 2021. i potpredsjednik Zajednice poduzetnika u obrtnika HDZ-a.

Tonči Glavina - 1 Tonči Glavina i Nikolina Brnjac Foto: Damjan Tadic/Cropix

2013. osnovao je i OPG Glavina, čiji je vlasnik bio do 2017., godine u kojoj je imenovan za državnog tajnika u Ministarstvu. 

59.000 eura od vile

Oženio se Amerikankom Tracey Allison i s njom ima dvoje djece.

U svojoj imovinskoj kartici prijavio je voćnjak i kuću kod Klisa. Vrijednost kuće procijenio je na 448 tisuća eura. Voćnjak kod Klisa površine oko 1400 kvadratnih metara kupio je sam, dok je kuću kod Klisa dobio darovnim ugovorom.

Pročitajte i ovo Design Villa Clavis-Brand Poznata i cijena Pogledajte kako izgleda luksuzna vila novog ministra: Godišnje od najma zaradi 59.000 eura

No za izgradnju kuće s pet zvjezdica s okućnicom digao je kredit, iskoristio nasljedstvo, pozajmice, primitak od nesamostalnog rada i darovanja te štednje, a morao je i prodati svoju Škodu Suberb u vrijednosti od 180.000 kuna 2021. godine.

Kuća s okućnicom 2021. kategorizirana je kao kuća za odmor pet zvjezdica, a godišnje od iznajmljivanja novi ministar zarađuje čak 59 tisuća eura.

Tonči Glavina - 1 Design Villa Clavis-Brand Foto: Booking/Screenshot

Automobili, dionice...

U vlasništvu ima dva automobila, Škodu Superb iz 2009. godine procijenjene vrijednosti od 6000 eura i Toyotu Highlander iz 2003. godine, vrijednu 6500 eura. Ima i gumeni čamac Maestral 5.70 vrijedan 12.000 eura. 

Ulagao je i u dionice, pa u vlasništvu ima 63 dionice HT-a, 19 dionica Podravke, 39 dionica Sunčanog Hvara i osam dionica Atlantic grupe

Aktualno Nema vozača, nema prijevoza: Ukinute stotine polazišta, nude 1600 eura plaće, ali nitko se ne javlja Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Robert Mrvčić, direktor Autotroleja Robert Mrvčić, direktor Autotroleja Foto: DNEVNIK.hr Robert Mrvčić i Domagoj Mikić Robert Mrvčić i Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr +0 Nema vozača-nema prijevoza Hrvatska Nema vozača, nema prijevoza: Ukinute stotine polazišta, nude 1600 eura plaće, ali nitko se ne javlja 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene