Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bikeri blokirali Učku prosvjednim plaćanjem u lipama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 130 motociklista jutros je na tunelu Učka prosvjedovalo protiv cijene tunelarine za motocikle na tunelu Učka, ističući kako je ona previsoka.

Motociklisti su u znak prosvjeda tunelarinu plaćali kovanicama lipa, i na taj način usporavali naplatu.

Pročitajte i ovo Bjeloglavi sup - 1 suživot s ljudima Najveća ptica u Hrvatskoj nakon stotinu godina vratila se na Učku: "Promatrali smo ih i nakon mjesec dana prvi put zabilježili mladog ptića u gnijezdu" Tunel Učka - 4 VELIKI ZAHVAT Probijeno 1,2 km druge cijevi tunela Učka, pogledajte kako izgleda gradilište. Ministar Butković otkrio daljnje poteze

Tunelarina za prolaz tunelom Učka, dugačkim 5062 metra, je i za automobile i za motocikle 28 kuna, u jednom smjeru.

Operativno dežurstvo Policijske uprave Primorsko-goranske izvijestilo je kako je s kvarnerske strane tunela u ovakvom obliku prosvjeda sudjelovalo 30-tak motociklista, a s istarske strane njih stotinjak.

Prosvjed usporavanjem naplate je počeo oko 10 sati, nakon čega je za motocikliste izdvojena jedna traka i jedno naplatno mjesto tunelarine, a svim ostalim vozilima omogućen je neometani i uobičajeni prolazak kroz tunel.

Prolazak ovih skupina motociklista i prosvjed završen je oko 10,40 sati nakon čega je naplata tunelarine normalizirana, izvijestila je policija.

Motociklisti s istarske strane organizirano su vozili prema pisti na Grobničkom polju gdje se danas održavaju utrke Europskog prvenstva za motocikliste i Svjetskog prvenstva za moto-prikolice.

U tvrtki Bina Istra koja upravlja tunelom Učka, danas nije bilo moguće dobiti komentar o današnjem prosvjedu motociklista.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene