Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija ''Bosfor''

BiH: Uhićeno šestero osoba, prekinut lanac krijumčarenja migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijske agencije u Bosni i Hercegovini uhitile su u srijedu šestero osoba provodeći veliku akciju čiji je cilj presijecanje mreže koja je migrante s područja Turske i Sirije preko Hrvatske prebacivala na područje Europske unije, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH koje koordinira istragu.

Akcija, koja se u BiH provodi pod kodnim imenom "Bosfor", dio je koordinirane međunarodne operacije, a u provedbu su uključeni pripadnici Granične policije BiH.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Dijete koristi računalo (Foto: Guliver/Thinkstock) roditelji oprez Mamili djecu preko društvenih mreža: U velikoj policijskoj akciji u susjedstvu uhićenja zbog dječje pornografije

Meta su osobe koje su organizirano krijumčarile migrante s kriznih područja prema zapadnoj Europi naplaćujući im za to velike novčane iznose.

Tužiteljstvo i policija raspolažu dokazima kako je na taj način preko BiH do sada prokrijumčareno nekoliko desetaka ilegalnih migranata. Osim preko BiH, oni su k EU-u, odnosno Hrvatskoj ilegalno odlazili i preko Crne Gore.

Iz Tužiteljstva BiH je istaknuto kako je operacija "Bosfor" provedena u bliskoj suradnji s pravosudnim i policijskim tijelima Hrvatske.

U BiH su pretrage provedene na šest lokacija, dok je policija u Hrvatskoj u potrazi za krijumčarima i dokazima o kaznenim djelima pretražila četrnaest lokacija.

Među osumnjičenima za organiziranje krijumčarske mreže su državljani BiH, Hrvatske i Turske. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene