Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uhićen je i ne znam kada će na slobodu'

Glavaš na sudu: Evo me u novoj domovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Uprave policije Federacije BiH Zlatko Miletić potvrdio je kako je odbjegli saborski zastupnik Branimir Glavaš u srijedu u jutarnjim satima uhićen i predan Tužiteljstvu BiH. 'Točno je da je riječ o Branimiru Glavašu', kazao je Miletić dodajući kako je uhićenje obavljeno bez poteškoća.

Miletić nije objasnio gdje je točno Glavaš pronađen kazavši tek kako je privođenje obavljeno na području Livanjske županije. Neslužbeno se doznaje da je Branimir Glavaš uhićen u Kupresu, u hotelu Kupres te da je s lisicama na rukama sproveden u policijske prostorije. Glavaš je izveden pred Tužiteljstvo BiH u Sarajevu, gdje će biti ispitan. 'Ja sam sada u svojoj novoj domovini', jedino je što je rekao Glavaš ulazeći u zgradu Tužiteljstva. Kada bude potvrđeno posjeduje li državljanstvo BiH, odlučit će se o njegovu eventualnom puštanju na slobodu.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti"

>> 'Ja sam zapalio HDZ-ovu zastavu, mene privedite'

Glavašev odvjetnik ne zna koliko će Glavaš biti u pritvoru

Odvjetnik Nikica Gržić, koji zastupa odbjeglog saborskog zastupnika Branimira Glavaša, izjavio je u srijedu u Sarajevu pred zgradom Tužiteljstva BiH kako ne zna hoće li Glavaš odmah danas biti pušten na slobodu jer ga po zakonima BiH Tužiteljstvo, na temelju raspisane tjeralice, može zadržati u pritvoru i do tri mjeseca. Prema informacijama kojima raspolaže Gržić, Glavaš ima važeće dokumente BiH, što bi trebao biti dovoljan razlog da ga se pusti na slobodu bez obzira na tjeralicu što ju je za njim raspisala Hrvatska.

Glavašev odvjetnik potvrdio je kako je njegov klijent tijekom dana uhićen te da će biti saslušan u Tužiteljstvu BiH. 'On je uhićen i čeka se uobičajeno postupanje u ovakvim slučajevima', izjavio je Gržić pred sjedištem Suda i Tužiteljstva BiH, gdje je čekao Glavašev dolazak.

>> 'Želim da mi se sudi u BiH'

Bosanskohercegovačko državljanstvo štiti Glavaša od izručivanja Hrvatskoj. Na upit novinara Dnevnog avaza što će  poduzeti kada BiH i Hrvatska uskoro potpišu sporazum o međusobnom izručivanju osuđenih osoba, Glavaš je jučer odgovorio kako ne vjeruje da će se to brzo dogoditi.

'Procjenjujem da to neće moći zaživjeti prije proteka bar jedne godine', kazao je Glavaš izražavajući pri tom nadu kako neće doći do dogovora o izručenju osuđenih za ratne zločine. Istaknuo je kako nema ništa protiv da njegov predmet bude prebačen u BiH i da mu se tamo sudi te da vjeruje kako bi to bio pošten proces.

'Treći put jednostavno nisam želio dopustiti Sanaderu da me pritvori. Iako sam se odlučio za emigraciju, BiH je domovina mojih roditelja i ne osjećam se strancem u ovoj zemlji', rekao je Glavaš u intervjuu za bosanski list.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene