Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BESPLATNI INTERNET

Sredstva nestala u 60 sekundi: Hrvatska je po ovome u europskom vrhu - "Spojila sam se u gradu, mislim da je to jako dobro"

WIFI4EU (Foto: Dnevnik.hr)
WIFI4EU (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija WIFI4EU (Foto: Dnevnik.hr) WIFI4EU (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Problemi prošlosti (Foto: Dnevnik.hr) Problemi prošlosti (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Maja Rožić (Foto: Dnevnik.hr) Maja Rožić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr) Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Neka od obilježja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Turistima dobro dođe besplatan bežični internet u većini hrvatskih gradova i općina. Barem smo po nečemu izvrsni. U europskom smo vrhu po novcu dodijeljenom za takvo uvođenje.

Za sada su se u projekt WIFI4EU uključile čak dvije trećine hrvatskih gradova i općina, a bit će ih i više. Objaviti nešto na društvenim mrežama, provjeriti e-mail ili pročitati vijesti na portalima sada možete u 366 hrvatskih gradova i općina, i to putem besplatnog bežičnog interneta.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

"Ovdje u gradu spojila sam se na besplatan internet, prvi put sam u Europi i mislim da je to jako dobro", kaže Kathelin s Filipina.

U većim gradovima, gdje je protočnost turista veća, omogućeno je korištenje gradskog interneta. To će biti dostupno u još više gradova i općina jer tek je prošli tjedan završen treći krug prijava. Novac dodijeljuje Europska unija, i to vaučere u vrijednosti od otprilike 110.000 kuna. Interes je velik, ne čudi stoga što su u travnju sredstva podijeljena u samo 60 sekundi.

Grad Jastrebarsko ima besplatni internet na deset lokacija. Među njima su škole, teniski tereni, gradska groblja, knjižnica ali i Žitnica dvorca Erdödya koja je spomenik kulturne baštine.

"To su trg, Žitnica, mjesta gdje se održavaju najčešće manifestacije koje organiziramo u gradu", izjavila je Maja Rožić, savjetnica u Gradu Jastrebarskom.

Nemogućnost spajanja na internet jer ste potrošili sav podatkovni promet trebala bi biti stvar prošlosti.

U većini gradova i općina moraju vam isporučiti najmanje 30 megabita po sekundi , no s druge strane, ipak vam mogu ograničiti koliko interneta smijete potrošiti dok surfate.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene